avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Tata a decedat si avea credite..ce e de facut?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Tata a decedat si avea credite..ce e de facut?

Buna seara.Dca tatal meu a decedat si avea credit la banca cum trebuie sa procedam noi,copii?In contractul incheiat are o asigurare de viata,este utila?Mentionez ca nu avea giranti,este vorba de un credit la Alpha Bank,si un card de credit la Raiffeisen Bank,avand deasemeni asigurare de viata si aici.CE ESTE DE FACUT?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:14, 11 Ianuarie 2009
Dacă aveţi convingerea că datoriile lui sunt mai mari decît valoarea bunurilor pe care le-a lăsat, renunţaţi la succesiune.

Puteţi opta şi pentru acceptarea succesiunii sub beneficiu de inventar, ceea ce vă va scuti de plata datoriilor tatălui dumneavoastră cu alte bunuri decît cele care fac parte din masa succesorală.

Dacă valoarea bunurilor lăsate este superioară datoriilor şi dacă aveţi sumele necesare (inclusiv din asigurările pe care le-a făcut) pentru plata datoriilor, puteţi accepta succesiunea pur şi simplu.

Aveţi la dispoziţie un termen de 6 luni de la data decesului pentru a accepta sau pentru a renunţa la succesiune.

Liviu S.Bordaş
De obicei bancile fac asigurare la orice credit, aceasta acopera ce a mai ramas de platit din credit; mergeti la banca si intrebati.
Cititi bine clauzele contractuale si cele ale asigurarilor de viata incheiate. In mod normal, rolul asigurarilor de viata ar trebui sa produca efecte in acest caz, iar restul creditului sa fie achitat de firma asiguratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul , mostenire? Adina36 Adina36 Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an ... (vezi toată discuția)
Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)