avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ma dau in judecata.
Discuție deschisă în Executare silită

Ma dau in judecata.

Am avut un abonament la orange (mai multe) si nu am achitat 10 mil.din 2005.acuma in noiembrie m-au sunat recuperatorii sa le dau aceasta suma (suma initiala)pe cale amiabila,dar nu aveam atunki bani.acum sunt 20 mil.si sa dat dosarul pe juridic.Spuneti-mi va rog daca exista posibilitatea ca in instanta sa ajung sa platesc doar dat.initiala 10 mil.???daca castiga orange si trebuie sa le platesc cheltuieli de judecata si voi ajunge la 30 mil?
astept un raspuns.plsssssss:((
Cel mai recent răspuns: IONIȚOIU CRISTINA , Avocat 18:09, 15 Ianuarie 2010
din punctul meu de vedere suma este prescrisa. au trecut mai bine de 3 ani de la data cind trebuia sa fie facuta plata si, intre timp, banuiesc ca nu s-a mai facut nimic. verificati acest lucru cu un avocat.
in cazul in care un "binevoitor" a platit cel putin 1 leu... termenul de prescriptie s-a prelungit !
De acord,doar daca presciptia nu a fost intrerupta intere timp printr-o instiintare de plata sau alt act.
daci sunt nevoita sa platesc 20 mil?din 2005 nu am mai dat niki un ban la orange.:(si pentru avocat nu am bani sa il angajez.nu a fost intrerupt contractul.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
Aghinitei Carmen, utilizator
suma este prescrisa...
DECRET Nr. 1671958 ,Republicat privitor la prescripţia extinctivă
ART. 6
Dreptul de a cere executarea silită în temeiul oricărui titlu executor se prescrie prin împlinirea unui termen de 3 ani, iar în raporturile dintre organizaţiile socialiste, de un an.
ART. 16
Prescripţia se întrerupe:
a) prin recunoaşterea dreptului a cărui acţiune se prescrie, făcută de cel în folosul căruia curge prescripţia.
În raporturile dintre organizaţiile socialiste, recunoaşterea nu întrerupe curgerea prescripţiei;
b) prin introducerea unei cereri de chemare în judecată ori de arbitrare, chiar dacă cererea a fost introdusă la o instanţă judecătorească, ori la un organ de arbitraj, necompetent;
c) printr-un act începător de executare.
Prescripţia nu este întreruptă, dacă s-a pronunţat încetarea procesului, dacă cererea de chemare în judecată sau executare a fost respinsă, anulată sau dacă s-a perimat, ori dacă cel care a făcut-o a renunţat la ea.
ART. 17
Întreruperea şterge prescripţia începută înainte de a se fi ivit împrejurarea care a întrerupt-o.
După întrerupere începe să curgă o nouă prescripţie.
În cazul cînd prescripţia a fost întreruptă printr-o cerere de chemare în judecată ori de arbitrare sau printr-un act începător de executare, noua prescripţie nu începe să curgă cît timp hotărîrea de admitere a cererii nu a rămas definitivă sau, în cazul executării, pînă la îndeplinirea ultimului act de executare.
speta:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere prescriptie executare - recunoastere dumitru2000 dumitru2000 avem o hot definitiva in apel - deci care poate fi pusa in executare = din 2003. in 2007 s-a pronuntat hot in recurs si a devenit irevocabila - insa nu are ... (vezi toată discuția)
Intrerupere termen prescriere adrian22 adrian22 Exista o creanta de aprox. 2 ani de zile. Creditorul cheama in judecata pe debitor pe procedura insolventei, dar cererea ii este respinsa in urma intampinarii ... (vezi toată discuția)
Bani de recuperat ContSters55557 ContSters55557 nu stiu daca va mai amintiti dar am scris in urma cu vreo cateva luni un subiect despre bani. imi spunea cineva ca pot fi recuperati daca nu au trecut 3 ani. 3 ... (vezi toată discuția)