avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

se poate face contract pe casa fara a se face succesiune?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:53, 15 Ianuarie 2010
buna ziua!
nu se poate, nu vien defunctu sa semneze ceva.
intai se dezbate succesiunea, sia bia dupa.
in principiu nu. inaintea dezbaterii succesiunii nu se cunoaste care din comostenitori va fi proprietarul imobilului, dar daca toti comostenitorii achieseaza asupra incheierii unui anumit contract care sa priveasca imobilul nu este nici o problema. acordul de vointa al tuturor este esential in aceasta speta.
trebuie dezbatuta succesiunea si ulterior se poate proceda la instrainarea imobilului in speta.
daca se dezbate succesiunea in termen de doi ani de la decesul defunctului erezii vor fi scutiti de plata impozitului de 1% datorat.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)
Este posibila vanzare unui imobil fara dezbaterea mostenirii? diana87 diana87 buna ziua! am si eu o nelamurire in legatura cu vanzarea unui apartament care este pe numele parintilor, iar unul dintre ei este decedat de 3 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire erikka erikka buna ziua doresc sa stiu daca dupa moartea unuia dintre parinti celalalt parinte ramas in viata are dreptul sa vanda casa fara consimtamantul copiilor cel ... (vezi toată discuția)