avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Drept de proprietate privata Buna ziua, speta mea este ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Drept de proprietate privata Buna ziua, speta mea este urmatoarea: ...

DREPT DE PROPRIETATE PRIVATA

Buna ziua, speta mea este urmatoarea:

Parintii au un teren cadastrat si intabulat in anul 2007 (inscris in cartea funciara) pe care doresc sa il vanda.
Este un teren pe care il au de mult timp si care in anul 1996 a fost declarat de la primarie ca fiind total in intravilan (cu adresa scrisa).
Acum la vanzare li s-a cerut actualizarea cadastrului si introducere geometrie si repozitionare. S-au conformat si s-au dus ptr reinnoirea acestor acte dar s-a constatat ca numarul cadastral vechi a fost anulat si actuala suprafata este in minus cu 21 metri (explicatia a fost ca s-a vandut terenul alaturat si acum este lipsa). In plus de asta li s-a transmis ca nu mai este tot terenul intravilan ci doar jumatate din suprafata restul intrand in extravilan!

ESTE POSIBIL CA VECHIUL CADRASTRU SA NU FIE LUAT IN CONSIDERARE? Si doar jumatate din teren sa fie intravilan cand ei au adresa de la primarie (din 1996)ca tot terenul este intravilan?
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2022
nikepsh, utilizator

Alte discuții în legătură

Actualizare numar cadastral Lucky3 Lucky3 Buna ziua ! In anul 2008 am facut cadastrul pentru un imobil plus teren , in judetul Arges . . Acum as dori sa il vand , dar mi s-a spus ca numarul cadastral ... (vezi toată discuția)
Reactualizarea cadastrului Camelia B-D Camelia B-D Buna ziua. Am cumparat un teren extravilan in 2003,in suprafata de 5200mp.Tot atunci am facut si cadastrul,intabularea, am trasat si limitele proprietatii ca ... (vezi toată discuția)
Repoziționare terenuri fãrã acordul tuturor vecinilor bojflav bojflav Sunt proprietarul unui teren achiziționat cu contract de vânzare cumpărare la notar din anul 2007. Proprietarii din tarla respectivă au fost ... (vezi toată discuția)