avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Sunt in urmatoarea situatie: Am o promisiune de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Sunt in urmatoarea situatie: Am o promisiune de cumparare o casa ...

Sunt in urmatoarea situatie:
Am o promisiune de cumparare o casa semnata anul trecut in ianuarie ( pt 12 luni), deci expirata. Am platit avans 45%, urmand ca la finalizare sa platesc restul prin credit ipotecar. Acum am fost notificata de catre notarul lor sa vin sa semnez CVC, mi-au dat toate actele..cu exceptia a celor de mai jos. Am aflat si eu de la banca ca nu sunt ok ca lipseste:
- releveu receptionat la OCPI lipsa ( l-am primit, dar nu este receptionat)
-proces verbal de receptie finala
-certificat edificare cladire .
Notara lor ne-a dar urmatorul raspuns:
In acest moment nu s-a putut face receptia la terminarea lucrarilor deoarece Primaria Mogosoaia a conditionat aceasta receptie de realizarea canalizarii pluviale pe strazile din comuna Mogosoaia, cerinta care nu depinde sub nicio forma de Constructor, fiind o lucrare edilitara.

De aceea, in loc de proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor, Constructor a obtinut proces verbal de verificare a stadiului fizic de lucrari - atasat (stadiu 100% realizat cu exceptia racordului respectiv) si in loc de Certificat de atestare a edificarii, Constructor a obtinut Certificat de constatare a stadiului fizic - atasat (stadiu 100% realizat cu exceptia racordului respectiv), acest ultim Certificat fiind dealtfel si intabulat in cartea funciara. La celelalte vile, desi stadiul era exact cel la care sunt acum vilele xxx, receptia finala a fost admisa. In ce priveste releveul mentionat de banca, receptionarea de catre OCPI este conditionata de proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor de catre Primarie.

Intrebare : ce pot face in acest caz? Practic ei isi incalca obligatiile din promisiune de a-mi da toate documentele . Eu nu pot face credit deoarece nici o banca nu imi va acorda credit fara aceste 3 acte.

Alte discuții în legătură

Intabulare casa construita in 1938 gyg2007 gyg2007 Se poate intabula o casa construita in 1938 fara autorizatie, in baza legii L. 7/1996, cu md.si compl. ulterioare: \"ART. 55.(1) Dreptul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Buna seara! de curand am semnat o promisiune de achizitionare ... Dutti Dutti Buna seara! De curand am semnat o promisiune de achizitionare a unei case noi, cu rate la dezvoltator, pe faze de constructie. Acum casa este finalizata, cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia ... calling calling Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia la rosu si acoperișul fara usi si geamuri. 1. Nu stiu daca este intabulata.( se ... (vezi toată discuția)