avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc mic, cu curte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc mic, cu curte privata, imprejmuita ...

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc mic, cu curte privata, imprejmuita cu gard si locuri de parcare in incinta curtii.
Autorizatia de construire a blocului prevede cladirea si locurile de parcare.
Unul din locatari, a demarat pe locul lui de parcare instalarea unui easybox fara acordul nostru. Accesul la easybox se face pe poarta comuna si pe aleea de acces in bloc.
Insista ca e legal ( i-a spus lui un avocat) . Cum putem sa impiedicam acest lucru care afecteaza intimitatea si siguranta celorlati locatari?
Cel mai recent răspuns: 0723530099 , utilizator 06:35, 12 Aprilie 2022
Atat timp cat easyboxul este instalat in terenul parte comuna,obligat proprietarul detine obligatia legala sa solicite si sa si obtina acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari pentru interventie
Atat vecinii cat si asociatia d eproprietari au dreptul sa invoce morive temeinice si legale prin care sa nu dea acordul interventiei in partea comuna
Buna ziua,
Easybox-ul e construit pe parcarea personala a acelui locatar dar accesul la easybox se face pe proprietatea comuna a locatarilor. De asemenea, autorizatia de construire a blocului prevede blocul si locurile de parcare aferente apartamentelor. Poate el sa modifice destinatia locului de parcare?
Daca insista chiar daca noi nu suntem de acord cum procedam? Depunem o sesizare si daca da unde?
Cel mai simplu, vă adresați beneficiarului easybox (emag, sau ce este) printr-o scrisoare recomandată cu confirmare de primire prin care îi anunțați că nu veți permite accesul la easybox pe proprietatea comună, înștiințându-i totodată de faptul că vecinul nu a avut acordul celorlalți coproprietari pentru asigurarea accesului la easybox, semnată de ceialalți coproprietari/președintele asociației de proprietari. Probabil că respectiva companie va rezilia contractul cu vecinul dvs. Sau, si mai simplu, instalați un interfon la intrare .
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locatarii unui bloc ne confruntam cu o problema, pentru ... Viorica_2022 Viorica_2022 Buna ziua, Locatarii unui bloc ne confruntam cu o problema, pentru care as aprecia o recomndare/ cale de solutionare a situației problematică cu care ne ... (vezi toată discuția)
Curte comuna: drepturi si obligatii nitzu88 nitzu88 Buna seara, Am si eu o problema cu vecinul meu, pe care am incercat sa o ignor prin premisa \\\\"lasa de la mine\\\\", dar vad ca nu prea ... (vezi toată discuția)
Buna seara. in blocul in care am cumpărat recent un apartament, ... Surlea Alexandra Surlea Alexandra Buna seara. In blocul in care am cumpărat recent un apartament, in care sunt 19 apartamente și maximum 8-10 locuri de parcare, nu știu exact, este o bariera ... (vezi toată discuția)