avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , Am rugamintea sa aveti amabilitatea sa ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , Am rugamintea sa aveti amabilitatea sa ma indrumati ...

Buna ziua ,
Am rugamintea sa aveti amabilitatea sa ma indrumati cu un raspuns la o situatie pe care am dori sa o depasim - imobil in centrul capitalei , monument istoric , in proprietatea unei persoane fizice . Proprietarul doreste sa il vanda . Statul poate ridica pretentii ?
Daca da , de ce natura ? Intelegem ca nu poate fi demolat , nu se poate construi decat pastrand regimul de inaltime si stilul imobilului . Avem si alte obligatii ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:27, 10 Aprilie 2022
E posibil sa existe un drept de preemtiune al statului prin Ministerul Culturii si al autoritatii locale prin Primaria Capitalei,(in functie de (clasificarea imobilului)Ar trebui depuse oferte de vanzare catre institutiile respective.si asteptata optiunea acestora si ulterior facuta vanzarea la notar.Ar tb discutat cu un av, cu legea in fata .


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionare drept de preemtiune monumente ROSU DORINA ROSU DORINA Am cerut Directei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu exercitarea dreptului de preemtiune cu privire la vanzarea unui imobil monument istoric.Ei mi-au ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil monument istoric vs drept preemtiune micha69 micha69 Buna ziua! Am o mare nelamurire: in 2002 am cumparat parte dintr-un imobil (mai exact parterul) printr-un contract de vanzare cumparare la notariat. ... (vezi toată discuția)
Evaluator monument istoric aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Pentru evaluarea financiara in vederea cumpararii a unui imobil monument istoric clasat in grupa B, de ce fel de evaluator am nevoie? Cu ce fel de acreditari? (vezi toată discuția)