avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie

Avem un angajat care a avut mai multe abateri in urma carora i s-a facut referat si acum din nou a lipsit nemotivat
Daca ma poate ajuta cineva cu un model de Decizie de imputare din salariu cu 10%
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:31, 15 Ianuarie 2010
decizie de sanctionare ?
inainte de a emite decizia de imputare nu uitati de cerecetarea disciplinara. nerespectarea acestui pas atrage anularea deciziei de sanctionare. de asemenea fiti atenti la termenii stabiliti de codul muncii in ce priveste efectuarea cercetarii .
Art. 268. [decizia de sancţionare: termen, conţinut, comunicare]
(1) Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
(2) Sub sancţiunea nulităţii absolute, în decizie se cuprind în mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinară;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de muncă aplicabil, care au fost încălcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de salariat în timpul cercetării disciplinare prealabile sau motivele pentru care, în condiţiile prevăzute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuată cercetarea;
d) temeiul de drept în baza căruia sancţiunea disciplinară se aplică;
e) termenul în care sancţiunea poate fi contestată;
f) instanţa competentă la care sancţiunea poate fi contestată.
(3) Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării
(4) Comunicarea se predă personal salariatului, cu semnătură de primire, ori, în caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandată, la domiciliul sau reşedinţa comunicată de acesta.
(5) Decizia de sancţionare poate fi contestată de salariat la instanţele judecătoreşti competente în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării. decizia este simpla, trebuie sa cuprinda
.....nu v-ati exprimat bine ....nu e decizie de imputare ci de sanctionare
Atentie nu luati nicio masura disciplinara fara procedura cercetarii prealabile.
Inainte de a emite si comunica decizia de sanctionare disciplinara faceti procedura legala, altfel veti fi in culpa iar decizia este sanctionabila cu desfiintarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim pe motive disciplinare mery52 mery52 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii incetarii unui CIM pe motive disciplinare. Am un salariat care nu a venit la munca doua zile si vreau sa-i ... (vezi toată discuția)
Este de competenta itm? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Daca ma consider nedreptatit de continutul avertismentului scris este de competenta ITM-ului sa cerceteze mustrarile(nefondate dealtfel)? (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)