avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Incepand cu anul 2017, am norma didactica de incadrare ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Incepand cu anul 2017, am norma didactica de incadrare impartita ...

Incepand cu anul 2017, am norma didactica de incadrare impartita in doua scoli, astfel incat prin insumarea fractiunilor imi rezulta norma intreaga; sunt membra de sindicat la Sindicatul Invatamant Preuniversitar ”Diaconul Coresi” Brasov, iar in perioada 2016-2020 am castigat concursul de Gradatie de merit, la ISJ Brasov, astfel ca am beneficiat de un spor de 25% pe o durata de 4 ani, conform legislatiei in vigoare, spor calculat fractionat in functie de procentul de norma cu care am fost incadrata la cele doua scoli mai sus amintite, si pe care l-am primit lunar de la cele doua scoli, conform programului de salarii.
In anul 2019 sindicatul nostru a inceput un proces la Tribunalul Brasov, Dosar nr. 4703/62/2019, Materia: Litigii de munca, Obiectul dosarului: pretentii GRADATIE MERIT, privind recalcularea corecta a sporului de gradatie de merit , incepand cu luna ianuarie 2018 pana in prezent, a membrilor de sindicat din intreg judetul care au dorit sa fie parte a acestui proces.
A fost castigat acest proces, astfel ca a fost trimisa catre institutiile de invatamant DECIZIA CIVILA Nr. 676/Ap, din Sedinta publica din data de 03 iunie 2021 prin care scolile sunt ” obligate la calculul si plata drepturilor salariale neacordate, incepand cu luna ianuarie 2019, reprezentand diferenta dintre drepturile salariale efectiv incasate si cele cuvenite, conform legii, ca urmare a calcularii gradatiei de merit prin raportare la salariul de baza in plata la momentul acordarii dreptului, precum si la plata dobanzii legale aferente acestor drepturi banesti incepand cu data nasterii dreptului si pana la plata sumei datorate”.
Curtea de Apel Brasov, Sectia Civila a trimis aceasta decizie in care este mentionat numele, prenumele si CNP-ul meu doar catre o scoala, care a inceput plata, dar nu a trimis-o si celeilate scoli, motiv pentru care de acolo nu vor sa-mi plateasca acest drept, neavand nicio hotarare in acest sens.
Mentionez ca am norma didactica(profesoara) constituita in cele doua scoli in acea perioada, si pana in prezent si sunt membra de sindicat , care sindicat cuprinde ambele institutii de invatamant. Deci pe statul meu de plata platesc cotizatia de sindicat aferenta normei intregi, intr-o singura institutie, asa cum prevede programul de salarii, dar cotizatia mergand spre acest Sindicat.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale restante în învãþãmânt cornelia.banu cornelia.banu Buna ziua! Am fost profesoară la o şcoală, iar în prezent sunt pensionară pentru limită de vârstă – 38 de ani în învăţământ. Vă ... (vezi toată discuția)
Profesorii pensionati..... atena52 atena52 Un profesor ,pensionar ,angajat prin plata cu ora,care primeste dirigentia unei clase ,poate fi platit ? Stiu ca ,orice munca desfasurata ,este platita ... (vezi toată discuția)
Salarizare elisabeta andronic elisabeta andronic o persoana care este angajata la data de 04.05.2011 pentru prima data in invatamantul special pe un post didactic auxiliar, poate beneficia de sporul de ... (vezi toată discuția)