Bună ziua,
În urmă cu un an și jumătate am depus cerere de pensionare, fiindu-mi emisă o decizie de pensie anticipata parțială, care însă nu a fost pusă în aplicare deoarece nu am încetat activitatea.
Între timp, am împlinit vechimea în muncă necesară pentru pensionare anticipată (8 ani peste stagiul complet de cotizare).
Întrebarea mea este: în momentul încetării activitatii în vederea pensionarii, pensia pe care o voi primi vă fi sau nu diminuata, având în vedere că nu am contestat decizia primită, dar între timp stagiul meu de cotizare a crescut?
Mulțumesc pentru răspuns. As vrea să vă mai întreb, dacă odată cu decizia de încetare a activității voi depune la Casa de Pensii și o adeverință pentru perioada lucrată de la emiterea deciziei de pensionare, mă ajută cu ceva la acest moment? Sau doar când voi ajunge la limita de vârstă?
Pensie anticipata
lilly11a
Daca o persoana a lucrat timp de 12 ani in grupa a 2 de munca, in procent de 70%, dar fara diminuarea varstei de pensionare, perioada respectiva se ... (vezi toată discuția)