avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, În urmă cu un an și jumătate am depus ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, În urmă cu un an și jumătate am depus cerere ...

Bună ziua,
În urmă cu un an și jumătate am depus cerere de pensionare, fiindu-mi emisă o decizie de pensie anticipata parțială, care însă nu a fost pusă în aplicare deoarece nu am încetat activitatea.
Între timp, am împlinit vechimea în muncă necesară pentru pensionare anticipată (8 ani peste stagiul complet de cotizare).
Întrebarea mea este: în momentul încetării activitatii în vederea pensionarii, pensia pe care o voi primi vă fi sau nu diminuata, având în vedere că nu am contestat decizia primită, dar între timp stagiul meu de cotizare a crescut?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:42, 12 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia va ramane cu penalizare.
Trebuia sa anulati decizia de deschidere drepturi.
Mulțumesc pentru răspuns. As vrea să vă mai întreb, dacă odată cu decizia de încetare a activității voi depune la Casa de Pensii și o adeverință pentru perioada lucrată de la emiterea deciziei de pensionare, mă ajută cu ceva la acest moment? Sau doar când voi ajunge la limita de vârstă?
Va intra in calcul la data trecerii la limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere penalitati pensionare anticipata partiala danctinpog danctinpog Daca am depus dosarul de pensionare anticipata partiala in noiembrie 2015 , dar nu am intrerupt activitatea , pot beneficia de reducerea penalitatilor conform ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata lilly11a lilly11a Daca o persoana a lucrat timp de 12 ani in grupa a 2 de munca, in procent de 70%, dar fara diminuarea varstei de pensionare, perioada respectiva se ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare ittisottis ittisottis BUNA ZIUA, Am implinit 57 de ani in 06. februarie 2012. Lucrez in invatamant, am o vechime de 37 de ani . Ma pot pensiona anticipat ,cand am 38 de ani de ... (vezi toată discuția)