sunt angajata la o societate pentru care o alta societate a cerut insolventa la tribunal. Procesul este pe rol. As vrea sa stiu ce se intampla cu carnetul meu de munca in situatia in care la finalizarea procesului societatea la care lucrez va fi declarata insolventa? Mai pot beneficia de somaj? mentionez ca contributiile catre stat nu sunt achitate de cateva luni, dar as fi dispusa sa le achit eu numai sa beneficiez de somaj.
Mutumesc,
Art. 31. - (1) Termenul de depunere a declaratiei lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj constituie si termen de plata.
(2) In caz de neplata a contributiilor datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, se aplica reglementarile legale privind executarea creantelor bugetare.
Art. 32. - (1) In cazul neachitarii contributiilor pentru constituirea bugetului asigurarilor pentru somaj, a majorarilor de intarziere si a penalitatilor, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va proceda la aplicarea masurilor de executare silita prevazute de lege.
(2) Recuperarea debitelor din contributii si majorari se poate face si prin compensarea cu active imobile din patrimoniul debitorilor, evaluate de institutii autorizate in conditiile legii, cu conditia ca acestea sa fie necesare functionarii Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si sa fie prevazute in programul de investitii.
Art.34 (2) Constituie stagiu de cotizare si perioadele in care angajatorul nu a platit contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj si se afla in procedura de executare silita, reorganizare judiciara, faliment, inchidere operationala, dizolvare, lichidare, administrare speciala sau nu si-a achitat contributiile datorita unor situatii de forta majora.
Beneficiati de somaj daca indepliniti conditia de stagiu de cotizare 12 luni in ultimele 24 de luni de la data depuneri cererii de inscriere la somaj.