avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil ! Titlu de proprietate - Am un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil ! Titlu de proprietate - Am un apartament la bloc, cumparat inainte de 1989. ...

Buna seara,
Am un apartament la bloc, cumparat inainte de 1989. Cum si de unde pot obtine titlul de proprietate, va rog ? Ce acte sunt necesare ?
Daca exista vreun site unde pot gasi explicatii, v-as fi recunoscatoare daca mi l-ati inndica. Sau spuneti-mi va rog, de unde sa inep.
Buna ziua.
Ar fi trebuit sa aveti acte de proprietate, daca a fost cumparat inainte de 1989.
Cumpararea presupunea un contract incheiat cu ICRAL sau poate cu un alt proprietar. Acele contracte se faceau atunci prin Notariatul de Stat.
Trebuie sa aveti macar niste acte: o autorizatie de construire sau un contract de imprumut de la CEC, etc.
Stimate dl/dna avocat , sunteti in eroare . ICRAL-urile ( devenite dupa 1989 regii de interes local ) NU vindeau locuinte inainte de revolutie , doar gestionau fondul locativ al statului dat cu chirie “ oamenilor muncii “ . Apartamente proprietate privata a construit ( pentru cei care doreau asta ) o intreprindere care se numea ICVLPP . De la ICRAL s-au putut cumpara - de catre chiriasi - numai dupa 1989 . Contractele cu ICVLPP se incheiau la sediul respectivei intreprinderi , nu la notariat . Ba , chiar si ICRAL-ul - cand a inceput sa vanda - tot la sediul lor au incheiat contractele ( eu am un asemenea contract incheiat in 1992 si pe baza acestuia am intabulat , fara a fi implicat vreun notar , acesta fiind actul meu de proprietate ) . La notariat se incheia contract de vanzare doar daca se cumpara proprietatea unei persoane fizice .
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
CHKa, utilizator
nu vi se emite titu de proprietate. ce acte aveti in legatura cu casa ?
Am contract de vanzare-cumparare, am contrct de imprumut pentru plata in rate, am adeverinta ca am achitat apartamentul. Niciun act nu este facut prin notariat. Intrebarea mea era cum intru in posesia actului de proprietate. Presupum ca act de proprietate nu este acelasi lucru cu contract de vanzare-cumparare. Unde sa ma adresez pentru obtinerea actului de proprietate, sau titlu de proprietate sau cum s-o chema.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
presupuneti gresit, contractul e actul dvs de proprietate.

Alte discuții în legătură

Acontractul de vanzare cumparare a unui apartament se poate face si de catre un avocat?ce onorarii sunt? ancutica ancutica Doresc sa vand un apartament cu 2 camere si as dori sa stiu daca actele le pot incheia si la un avocat;ma gandesc ca au onorarii mai mici. (vezi toată discuția)
Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: ... Ileana2022 Ileana2022 Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: este scrisă greșit scara, atât în contractul de vânzare-cumpărare (întocmit în ... (vezi toată discuția)
Pierdut contractul de la apartament galosh galosh Am tot cautat sfaturi pentru pasii care trebuiesc urmati in cazul pierderii/distrugerii a contractului de la apartament, si nu am gasit. Apelez aici ca poate ... (vezi toată discuția)