avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil ! Titlu de proprietate - Am un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil ! Titlu de proprietate - Am un apartament la bloc, cumparat inainte de 1989. ...

Buna seara,
Am un apartament la bloc, cumparat inainte de 1989. Cum si de unde pot obtine titlul de proprietate, va rog ? Ce acte sunt necesare ?
Daca exista vreun site unde pot gasi explicatii, v-as fi recunoscatoare daca mi l-ati inndica. Sau spuneti-mi va rog, de unde sa inep.
Este posibil sa aveti nevoie de Titlu de proprietate pentru terenul aferent apartamentului. Inainte de 1989 s-au vandut apartamente fara cota de teren si s-au eliberat titluri pe teren ulterior. De aceea nici nu se faceau actele la notar, fiindca nevanzandu-se si terenul, actul putea fi facut si in forma "neautentica". Am avut situatia asta personal cu 2 apartamente, al mamei si al tatalui meu, unul cumparat in 1979 si celalalt in 1976. Ambele aveau titlu de proprietate separat pe terenul corespunzator apartamentului, teren care a fost dat in proprietate detinatorilor apartamentelor dupa niste ani de la achizitionarea acestora nu la momentul achizitionarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acontractul de vanzare cumparare a unui apartament se poate face si de catre un avocat?ce onorarii sunt? ancutica ancutica Doresc sa vand un apartament cu 2 camere si as dori sa stiu daca actele le pot incheia si la un avocat;ma gandesc ca au onorarii mai mici. (vezi toată discuția)
Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: ... Ileana2022 Ileana2022 Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: este scrisă greșit scara, atât în contractul de vânzare-cumpărare (întocmit în ... (vezi toată discuția)
Pierdut contractul de la apartament galosh galosh Am tot cautat sfaturi pentru pasii care trebuiesc urmati in cazul pierderii/distrugerii a contractului de la apartament, si nu am gasit. Apelez aici ca poate ... (vezi toată discuția)