o societate a fost declarata insolventa. societatea a fost cesioanta de catre administratorul X care a provocat starea de insolventa a societatii. noul administrator y care a preluat societatea nestiind de debitul existent, a cesionat si el, la randul sau societatea catre administratorul Z. cand societatea a fost administrata de administratorul z, societatea a fost declarata insolventa, pentru situatia creata de administratorul X. Recuperatorul debitului trage la raspundere administratorul Y, desi acesta nu stia de debitul creat de administratorul X, si socioetatea este citata la sediul pe care societatea il avea cand era administrata sa adminsit. Y. A CUI ESTE RASPUNDEREA PENTRU STAREA DE INSOLVENTA A SOCIETATII? CUM POATE RASPUNDE VINOVATUL? CUM POATE DETERMINA INSTANTA ADMINISTRATORUL y , SA NU MAI FIE CITATA SOCIETATEA ATATA VREME CAT NU MAI ESTE ADMINISTRATORUL SOCIETATII, SEDIUL SOCIETATII ESTE ALTUL??
Numai asociatii isi pot vinde detinerile din capitalul social, administratorul nu are aceasta posibilitate decat daca este imputernicit, dar in acest caz actul juridic se considera incheiat chiar de asociati.
cred ca am amestecat termenii, asociatul X avea calitatea si de administrator, cum si asociatul Y avea calitatea si de administrator, si acestia au cesionat capitalul social al societatii, odata cu cesionarea de capital social s-au schimbat si administratorii
Buna ziua,
Indiferent de modul de transmitere a detinerilor de parti sociale precum si de persoanele ce au calitatea de asociati, administratorul SC raspunde personal, civil, administrativ si penal pentru toate actiunile si/sau inactiunile sale, precum si pentru consecintele acestora, pentru perioada in care are calitatea de administrator mentionata la Registrul Comertului.
Faptele sanctionate civil si administrativ precum si infractiunile la Codul Penal, au termenele de prescriere prevazute in legile respective.
Cu stima,
Hotarare aga
caprice
cum se face o hotarare aga de majorare de capital a unei societati X aflate in reorganizare/insolventa? marirea capitalului se face prin aportul noului asociat ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune
Anny2009
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)