avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor deces in familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor deces in familie

As dori sa stiu daca primesc un ajutor, in bani, de la firma daca moare tatal meu
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:29, 16 Ianuarie 2010
CCMN art.51 d) un salariu mediu pe unitate plătit de unitate la decesul soţului sau soţiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate în întreţinerea salariatului.
Tatal fiind ruda de gr.1 aveti dreptul la ajutor daca se afla in intretinerea d.voastra.
Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
d) un salariu mediu pe unitate plătit de unitate la decesul soţului sau soţiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate în întreţinerea salariatului.
Pe langa ajutorul mentionat de colegi mai sus,
in unele institutii daca exista organizatie sindicala mai primiti si de acolo un ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate crestere copil si bani pentru decesul tatalui tudoramelia tudoramelia BUNA ZIUA! IN CURSUL ZILEI DE IERI O4.10.2010 AM AFLAT CA ATUNCI CAND ITI MOARE CINEVA DE GRADUL UNU DIN FAMILIE FIRMA TREBUIE SA ITI DEA BANI . LA MOMENTUL ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces/inmormantare lilicrin lilicrin daca s-a incasat ajutor de deces de la casa de pensii se mai poate beneficia de vre-un fel de ajutor de la firma unde este angajat fiul persoanei decedate? Va ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces petro2b petro2b mamamea a murit acum doua saptamani nu avea nici un venit eu ca fiu sunt in prenatal de la serviciu a spus ca nu imi da nimic nici la ajutor social nu imi da ... (vezi toată discuția)