avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am închiriat un apartament, am plătit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am închiriat un apartament, am plătit impozit la ...

Bună ziua! Am închiriat un apartament, am plătit impozit la banii luați din chirie, am înregistrat contractul la Administrația Financiară!
Dar după un an chiriașul a început să vorbească urât, să strice lucrurile prin casă ( că proprietarul trebuie să le repara, deși contractul făcut spune clar că tot ce strică trebuie să repare)
Întrebarea mea este cum pot să-l dau afară și să anuleze contractul de închiriere care este făcut pe 5 ani, trebuie să-i dau 15 zile să găsească altă locuință, dar există vreun formular, ceva ?
Am avut surpriza să mă de-a el afară din casă când am fost săi cer banii pe utilități, deși el mă chemase săi arăt facturile!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!

Verificati clauzele contractului privind rezilierea contractului.
II puteti comunica rezilierea printr-o notificare oficială.
Bună seara! Trebuie să fac o notificare scrisă? Dar dacă nu vrea să semneze și să plece, ce pot să fac?

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna seara!

Bună ziua! Mulțumesc frumos pentru răspuns! Am trimis o notificare scrisă prin poștă dar a refuzat și primească! In schimb a plecat din apartament dar nu a vrut să semneze notificarea privind rezilierea contractului, pe motiv că el vine când vrea in apartament timp de 5 ani, cât este contractul! Cum pot să rezilieze contractul, care este înregistrat la Administrația Financiară?
Vă mulțumesc pentru răspuns!

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna seara!

Buna ziua!

Transmiteti-i o notificare privind rezilierea contractului, indicand clauza privind timpul in care trebuie sa paraseasca imobilul, si totodata privind si evacuarea apartamentului in cazul in care nu va elibera de bunavoie in acest timp.
Aceasta notificare o transmiteti prin executor judecatoresc. Daca nu doreste sa o primeasca, va fi afisata pe usa apartamentului o instiintare, iar daca in termen de 7 zile nu se prezinta la executor, se va considera comunicata chiriasului, chiar daca el nu ridica notificarea de la executor.

Daca nu se va conforma acestei notificari, va puteti adresa instantei printr-o actiune in evacuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere camelia50 camelia50 Am inchiriat unui baiat un apartament. Doresc sa reziliez contractul de inchiriere pe cale amiabila inainte de termen. Unde sa merg?La administratia financiara ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Tatal meu a inchiriat un spatiu din imobil unei societati cu profil alimentar. Contractul a fost facut la ANAF pe 10 ani fara niciun fel de ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de inchiriere Sabina18 Sabina18 Buna Seara Am un apartament care este dat in chirie,chiriasul tot amana data plati chiriei si nu a platit chestuielile blocului.Daca am dori sa reziliez ... (vezi toată discuția)