avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Este posibil ca o persoana sa aiba doua ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Este posibil ca o persoana sa aiba doua CI-uri valabile ...

Buna ziua,

Este posibil ca o persoana sa aiba doua CI-uri valabile in paralel
, cu date de emitere, nr/serie diferite si sa se identifice cu ele la diferite institutii? sau este vreo lege care stipuleaza ca CI-ul vechi devine nul la emiterea celui nou? de ex. se declara pierdut, se emite cel nou apoi cel vechi e gasit si returnat la titular
Cel mai recent răspuns: mihai_fox , utilizator 13:35, 13 Aprilie 2022
La data emiterii unui nou act de identitate, cel detinut anterior se anuleaza, indiferent de motivul pentru care s-a solicitat o noua carte de identitate. Daca actul se prezinta fizic, anularea se face prin taierea unui colt; daca titularul declara ca nu il mai are, se anuleaza doar scriptic, in evidentele speciale.
Un act de identitate pierdut, furat si regăsit ulterior, nu mai este valabil din momentul emiterii unuia nou.
Multe persoane procedează astfel cu actele de identitate sau certificatele de stare civila, si nu pot constata valabilitatea lor decat angajatii din institutii publice care au acces la baza de date a evidentei persoanei - politie , oficii de stare civila, unii medici, etc.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrare buletin de identitate leusan leusan Un buletin de identitate predat la decesul persoanei se pastreaza un numar de ani in arhiva evidentei populatiei ? (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Schimbare c.i. dupa casatorie mozacumarian mozacumarian Buna seara, In urma castoriei sotia si-a schimbat numele,iar buletinul vechi a fost oprit la primarie. Este normal?nu trebuia ca ea sa se prezinte la politie ... (vezi toată discuția)