avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am facut succesiunea dupa mama decedata ,tatal a ramas ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am facut succesiunea dupa mama decedata ,tatal a ramas in grija ...

Am facut succesiunea dupa mama decedata ,tatal a ramas in grija mea ,mai am un frate care doar din cand in cand mai da un telefon ,datorita faptului ca am grija de tata din toate punctele de vedere ,a vrut sa-mi dea si partea lui din mostenire insa notarul mi-a cerut adeverinta medicala din partea medicului de familie al tatei ,el avand 90 de ani ,notarul a respins adeverinta medicala indrumandu-ma spre un avocat spunandu-mi ca asa voi termina succesiunea dupa tata ! Va multumesc astept raspunsul dvs. !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:27, 13 Aprilie 2022
Succesiunea după tata o terminați la decesul dansului.
Despre "moștenire " se vorbește în urma decesului unei persoane.
Dacă tatăl dvs dorește sa va dea partea moștenită de la mama, este vorba de un contract, încheiat între vii, din timpul vieții.
Data fiind vârsta înaintată a tatălui și situația cu fratele dvs, care nu se știe cum va evolua, notarul si-a luat masuri de precauție.
În plus, nu știm ce anume o fi observat notarul la starea de sănătate și discernământ a tatălui.
Va mulțumesc pentru răspuns, unde se poate încheia acest contract între tata și fiica ,având în vedere ca tatăl a aflat de acest contract și vrea sa-l încheie !
Se poate încheia la notar.
Este bine și pentru dvs sa aveți la baza un certificat medico legal psihiatric, care sa ateste ca tatăl dvs are discernământul necesar pentru a încheia acte de dispoziție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este mai bine - rezolvare probleme mostenire diana33 diana33 Buna seara! Acum patru luni am facut succesiunea dupa mama mea care a decedat pe 23 noiembrie 2010; cu mult scandal si amenintari din partea fratelui care nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu sau fără partaj DobreC DobreC Bună seara! In urma decesului parintilor, am ramas 6 frati. Am deschis succesiunea, in care dorim, bine-nteles partajul amiabil. Inainte cu patru zile de ... (vezi toată discuția)
Curatela poare fi necesară la efectuarea succesiunii? mama decedată ... cosstti cosstti Curatela poare fi necesară la efectuarea succesiunii? Mama decedată în luna iunie 2020 Tata în vârstă de 91 de ani este internat într-un centru pentru ... (vezi toată discuția)