avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Buna seara , unde sau cum pot reclama ( fără a da in ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Buna seara , unde sau cum pot reclama ( fără a da in judecată ...

Buna seara , unde sau cum pot reclama ( fără a da in judecată ) o societate comercială care ne-a furat activitatea și comercializează produse care au fost și sunt promovate doar de câtre noi ? Din cauza faptului ca primeam reclamații de la clienti precum ca produsele achiziționate din alta parte sunt ,,altfel “ (mult mai proaste ca și calitate etc ) am înregistrat brendul și la OSIM ( brendul mai este înregistrat in alta țara ) conform mesajelor , email-uri etc cu directorul , managerul fabricii pe care noi le avem , ei nu au făcut import in România . Cei care vând produsele in România ne-au raspun pa notificarea noastră cu marca înregistra ca ei ar avea un contract cu producatorul ( ne-au dat nr de contract din 2020 si in 2021 când am vorbit cu cei din conducere etc ne-au scris clar ,, noi n-am importat si nu importam produsul acesta in România “. Cum pot proceda ca sa am câștig de cauza ? As vrea sa cer si despăgubirii pentru prejudiciile create ( pe perioada de când este brendul înregistrat ). Mulțumesc anticipat .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți nicio șansă fără să vă adresați unei instanțe judecătorești. Ar fi soluția rezolvării situației pe cale amiabilă, însă nimeni nu o să vă garanteze că situația nu se va mai repeta.

Buna ziua , mulțumesc pentru răspuns . Ideea e ca pe cale amiabila nu binevoiește nimeni , Mi-au trimis un răspuns printr-un avocat precum ca ar avea un contract din Octombrie 2020 de la distribuitori, in 2021 am avut niște discuții cu cei de la fabrica , manager , director prin mesaje și e-mailuri in care mi-au scris clar ,, nu am importat și nu importam produsul acesta in Ro “ . Dacă ii dau in judecată am câștig de cauza ? Având in vedere ca nu am un contract direct cu producatorul , dar avem toate dovezile necesare prin care putem demonstra ca suntem singurii care am promovat si promovam produsul in România ( pagina de Instagram , Facebook , plătit influenceri sa promoveze produsul , acord scris din partea producatorul pentru a putea folosi fotografiile lor profesionale si contentul lor pentru promovare , content care trebuie tradus etc … plus alte dovezi precum ca noi ofeream informații despre produs si apoi clienții cumpărau de pe eMAG , li s au trimis produse contrafăcute clienților etc … va mulțumesc pentru răspuns si timpul acordat .
Dorin Voicilas a scris:

Nu aveți nicio șansă fără să vă adresați unei instanțe judecătorești. Ar fi soluția rezolvării situației pe cale amiabilă, însă nimeni nu o să vă garanteze că situația nu se va mai repeta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți șanse de câștig, în sensul în care să obțineți acordarea unor despăgubiri.

Mulțumesc frumos.
Dorin Voicilas a scris:

Aveți șanse de câștig, în sensul în care să obțineți acordarea unor despăgubiri.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Va puteti adresa instantei de judecata, pentru a primi despagubirile cuvenite, pentru prejudiciile legate de imaginea societatii, precum si cele fata de activitatea comerciala concreta.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2022
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare osim Bella16 Bella16 Buna ziua, cu ceva timp in urma, mi-am facut un mic I.I., si am inceput comert cu diverse produse.le-am facut pagina de internet, promovari, toate alea-alea, ... (vezi toată discuția)
Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)