avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... detin un apartament,la asociatia de locatari s-a luat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

detin un apartament,la asociatia de locatari s-a luat decizia ...

detin un apartament,la asociatia de locatari s-a luat decizia sa se inlocuiasca interfonul scarii unde locuiesc desi cel vechi era functional.lucrarea atrage un cost de aproximativ 150 lei de apartament.pe factura afisata apare pretul total nu si detaliat pe componente.in cazul meu nu am dorit sa schimb interfonul
ptr ca era functional.am achizionat 2 chei de acces.pe tabel apare suma de plata impartita egal la toti proprietarii.
eu si inca un vecin avem de plata la fel ca si ceilalti, desi initial s-a spus altceva
(adica platim cheia si cota din partea comuna+taxa acces).nu pot plati si aparatul care nu il am in casa.ptr a accesa proprietatea chiar trebuie sa platesti cuiva o taxa(?).cine vrea interfon sa puna,a stabilit asta
majoritatea,un proprietar nu are dreptul sa poata intra in casa gratuit fara sa plateasca taxa de acces?e o tendinta de a se face tot felul de abuzuri.administratorul si presedintele au obligatia sa afiseze prin chitante,facturi cum s-au cheltuit banii din fondul de reparatii?cand dai banii primesti chitanta,cand intrebi ce s-a facut cu ei primesti raspunsuri cinice nu si dovada.

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: filip01 , utilizator 17:51, 20 Aprilie 2022
4 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
in cazul interfonului e bine sa nu fiti Gica Contra !...
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interfonul reprezinta parte comuna
Costurile aferente a ,instalare si intretinere se reapartizeaza tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
Pot exista diferente de cost functie de cate chei de acces achizitionaeza fiecare proprietar,unul poate solicita 1 cheie,alt proprietar poate solicita 4 chei acces
e modernizare; art 51. nu e din constructie
Daca hotararea de inlocuire a interfonului a fost luata cu majoritatea voturilor membrilor asociatiei de proprietari iar dvs. sunteti nemultumit o puteti ataca in instanta, daca mai sunteti in termenul prevazut de legea asociatiilor de proprietari pentru atacarea acelei hotarari. Ma indoiesc insa ca ati avea castig de cauza, atata timp cat hotararea a fost luata cu respectarea prevederilor legale iar instalarea interfonului este utila intregii asociatii..
nu stiu daca o majoritate are drept legal sa te oblige sa intri in casa platind o taxa de acces.eu vreau sa accesez gratuit apartamentul meu.am legal acest drept?cumpar cheia de la butuc(usa scarii).adica nu ma folosesc de interfon.evident ca nu se vrea.nici macar nu au dedus din cost pretul aparatului care se monteaza in casa.am refuzat sa fie montat.ptr 150 lei sa te razboiesti nu se merita,dar e un precedent.pe astia cu asociatiile nu ii verifica nimeni.nu pot justifica unele sume pe care le cheltuie.nu te intreaba daca esti de acord cu ideile lor.tabelul cu semnaturi pro sau contra ar trebui sa existe,chiar sa fie afisat.alaturi de factura.

Alte discuții în legătură

Intrare cu interfon, vicpalag vicpalag Buna ziua! Avem o problema la un bloc cu 20 de apartamente, in legatura cu montarea interfonului de la intrare in bloc. Din toti locatarii(20 ap.), 19 au ... (vezi toată discuția)
Vecini dificili!!! chega chega vrem sa punem interfon pe scara, iar o vecina care are apartamentul dat in chirie nu vrea sub nici o forma sa puna, adica sa dea bani. ea nefiind deranjata de ... (vezi toată discuția)
Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)