avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Unde se poate afla daca este corect calculat corect ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Unde se poate afla daca este corect calculat corect concediul medical?

Buna ziua am o întrebare, socrul e in concediu medical de 1 an de zile, plătit cu 75%, din data de 08. Februarie anul curent concediu medical ii este plătit cu 100%, el crede ca nu ii este plătit corect, din februarie, unde se poate afla daca este corect calculat corect?
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 12:38, 18 Aprilie 2022
Indemnizatia pentru concedii medicale se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare (inclusiv indemnizatii CM)
- se aduna numarul de zile lucratoare din cele 6 luni in care a lucrat sau a avut CM (zilele lucratoare din luna, fara concedii fara plata, absente nemotivate)
- se calculeaza media zilnica prin impartirea total venituri / total zile (cu 2 zecimale)
- indemnizatia = media zilnica x nr.zile lucratoare incluse in perioada de pe certificatul medical x procentul stabilit in functie de codul de indemnizatie (le gasiti pe versoul certificatului)

In cazul dvs., indemnizatia pentru concediul medical din februarie se calculeaza cu suma indemnizatiilor avute in cele 6 luni anterioare, platite cu 75%.
Precizati sumele brute anterioare, codul de indemnizatie de pe certificat, perioada exacta de concediu medical in februarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizație concediu prenatal ellena_87 ellena_87 Care este valoarea indemnizației concediului prenatal la un salariu brut de 4000lei? Precizez că nu am avut concediu medical in ultimele 6 luni. Va ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical nebunatica_id nebunatica_id La o boala cronica, mai exact Insuficienta renala cronica, cum este platit concediul medical? 100% sau 75%. Multumesc (vezi toată discuția)
Am o întrebare pentru o operație de hernie cât ... Adrian 13 Adrian 13 Bună seara am o întrebare pentru o operație de hernie cât se plătește concediu medical??? (vezi toată discuția)