avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot sa chem in judecata o persoana pentru o fapta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot sa chem in judecata o persoana pentru o fapta penala ...

Cum pot sa chem in judecata o persoana pentru o fapta penala daca autoritatile refuza sa cerceteze fapta ?
Cel mai recent răspuns: Constantin3 , utilizator 08:33, 30 Aprilie 2022
Detaliati cazul, ce autoritati refuza sa cerceteze fapta si ce motive se invoca.
Puteti depune plangere penala la parchet.
Buna seara!

Pentru aspectele ce tin de latura penala puteti formula o plangere penala (in situatia in care nu ati facut-o deja). Daca organele de cercetare nu realizeaza acte de cercetare, puteti formula o cerere pentru aflarea stadiului dosarului, cerere de studiu etc.

Daca va referiti la aspecte ce tin de latura civila, de exemplu despagubiri, puteti formula o actiune la instanta prin care sa solicitati si sa probati sumele de bani.

Nu puteti chema direct in judecata, in fata instantei de judecata, pentru o fapta care trebuie cercetata in urmarire penala.
Cazul este tortura si vatamare a vietii mele cu zgomot timp de 13 ani si jumatate pentru satisfacerea intereselor de profit comercial ale persoanei juridice faptuitoare
si pentru aducerea mea in incapacitatea fizica si cognitiva de a ma ingriji si apara fizic si juridic de vatamari ulterioare
cu complicitatea autoritatilor care refuza in fapt si comportamentul de constatare si verbal sa cerceteze obiectiv faptele dar in scris imi
raspund ironic ca au toata disponibilitatea
Recent am chemat o autoritate publica si am coborat sa vad ce se intampla
ii anunta la usa inainte de constatare si refuza sa pandeasca.

Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
Constantin3, utilizator
Sesizati in scris DJSP in scris cu nr. de inregistrare/ data pentru disconfortul creat de firma respectiva invocand OG nr, 27/ 2002 privind petitiile. Daca nu primiti raspuns scris cu masurile luate, in termen de 30 de zile, puteti deschide actiune in contencios administrativ in baza Legii nr. 554/ 2004 impotriva DJSP.
Puteti deschide actiune in instanta civila si sa cereti instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara pentru determinare de zgomot la limita proprietatii dvs.
expertiza tehnica judiciara adica masuratoarea sonometrica s-a realizat deja cu acreditarea data de politistul de proximitate
Faptele s-au petrecut deja si s-au confirmat deja.
Cum aduc in fata Instantei de Judecata a faptelor penale rechizitoriul fara organele de cercetare ?

Alte discuții în legătură

Am o masuratoare sonometrica facuta de un inginer acreditat autorizat ... Constantin3 Constantin3 Am o masuratoare sonometrica facuta de un inginer acreditat autorizat angajat de magazinul care de 14 ani m-a lipsit de un drept al omului pana la urma fiindca ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala: recuperare 55 de zile. FilipDJay FilipDJay Uitati cum sta problema: Un copil de vreo 11 ani mi-a sustras un topor. Am fugit dupa el, l-am prins si i-am luat toporul dupa care l-am lovit cu coada ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog ajutati-ma pro bono sa actionez in justitie ... Constantin3 Constantin3 Buna ziua, Va rog ajutati-ma pro bono ,sa actionez in justitie o companie care a infiintat ilegal un magazin fara acordul tatalui meu sub apartament si care ... (vezi toată discuția)