avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara.Fosta mea sotie nu ma lasa sa imi vad ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara.Fosta mea sotie nu ma lasa sa imi vad copilul.Am hotărâre ...

Buna seara.Fosta mea sotie nu ma lasa sa imi vad copilul.Am hotărâre ca il pot vedea,dar nu mi permite sa il vad.Am apelat si la executor.ultima data cand am reusit sa il vad, a speriat copilul spunându i “a venit tati sa te ia”, iar copilul a inceput sa planga.Cum sa procedez ca sa pot sa l vad? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 09:51, 20 Aprilie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati apelat la executor si acesta a constatat refuzul copilului ar fi trebuit sa sesizeze la randul sau instanta si protectia copilului.

Discutati cu executorul si stabiiti impreuna pasii de urmat. De principiu se va face o evaluarea a situatiei pentru a se stabili cauza refuzului si ulterior se poate amenda mama pe zile de intarziere in punerea in executare a programului.

Din pacate insa traumele asupra copilui vor continua, atata timp cat macar una dintre parti induce copilului propriile frustrari.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Mai puteti formula si o plangere impotriva fostei sotii in baza art. 379 Cod penal.

Art. 379. Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Aceasta ar fi o alta posibilitate, insa trebuie sa va ganditi ca va fi afectat si copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!- mama nu vrea sa mai revina cu minorul in tara StefanescuAdrian StefanescuAdrian Curand am dat fostei mele concubine procura pentru fiul nostru minor in varsta de 7 ani pentru a pleca in vizita in Spania doua saptamani, iar ea nu doreste sa ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor eugen1974 eugen1974 sunt divortat si am un copil cu handicap grav ce instanta a hotarat sa ramana la mama fiind si asistentul ei personal,am dreptul la vizita de doua ori pe luna ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat GCF85 GCF85 buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema si nu stiu ce sa mai fac pentru a rezolva...orice indrumare, sfat, este apreciat. Am, impreuna cu fosta sotie, ... (vezi toată discuția)