avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... falsul si uz de fals,pedepse si prescriere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

falsul si uz de fals,pedepse si prescriere

am facut un credit in mai 2006 cineva contra cost a zis ca imi face carte de munca inregistrata legal,totul a fost ok,am luat creditul,10.000 de euro,iar dupa o perioada am descoperit ca acea carte de munca era falsa eu nefiind inregistrat la fortele de munca,eu mi-am platit pina in momentul asta toate ratele,dar acum am dificultati financiare,in cazul in care nu platesc si se va afla falsul meu,ce pot pati sau daca dupa 3 ani si jumatate s-a prescris nu mai pot fi dat in judecata?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 15:14, 15 Ianuarie 2010
Potrivit art.291 Cp uzul de fals se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani, cand inscrisul este oficial, cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata.
Potrivit art.122 alin 1 lit. d Cp termenul de prescriptie este de 5 ani
Prescriptia raspunderii penale pentru infractiunea despre care faceti vorbire este de cinci ani conform prevederilor art.122 lit.d c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamant pentru fond (uz de fals) vivi_sil vivi_sil va salut cu respect ami puteti spune si mie ce inseamna HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT AUTENTIC SI CARE AR FI PEDEASA SAU AMENDA PENTRU UZ DE FALS ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata Marius Nou Marius Nou In urma unei plangeri facute de mine la Politie, cum ca anumite presoane mi-au furat identitatea si au folosit-o in diverse scopuri, Parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Infractiune iris2344 iris2344 mama ,in devenire ,care a facut fals in acte .pt ca nu avea dr. la CiC(ii lipseau cateva luni de munca si a obtinut un contract de munca fictiv),din 2004 ,este ... (vezi toată discuția)