avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CHELTUIELI DE JUDECATA CU CAZAREA SI TRANSPORTUL
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CHELTUIELI DE JUDECATA CU CAZAREA SI TRANSPORTUL

CHELTUIELI DE JUDECATA CU CAZAREA SI TRANSPORTUL
Buna ziua! In situatia in care nu este avocat, pentru a fi reprezentat in instanta, paratul fiind din alt judet, poate solicita cheltuielile de judecata cu transportul si cazarea la hotel?
Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2022
NICULIN, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:03, 28 Aprilie 2022
Interesanta intrebare.
Mi se pare ca exista o clarificare a acestei probleme din partea ICCJ printr-un RIL... sau poate ma insel ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar putea fi acordate daca ele sunt necesare si in limite rezonabile, respectiv daca castigati procesul ca urmare a apararilor pe care vi le faceti fiind prezent la proces.

Da, asta vroiam sa aflu, daca nu avem avocat, si ne prezentam la proces, iar cei din alte localitati pot atasa la dosar cheltuielile de cazare si transport. Va multumesc frumos!
Nu recomand! Am angajat-o pe dna avocat (editat de admin) pentru o speta. Am achitat pe 06 aprilie 2022 suma de 1000 lei din 2200 lei conform contractului. Asa cum am discutat la inceput i-am explicat ca am mai avut o pb cu o alta avocata careia i-am achitat toata suma in avans si 1 an de zile m-a mintit si taraganat aiurea. Prin urmare, i-am spus ca ii achit si restul dupa ce vad ca este dosarul pe rol. Dar nu, dna avocat a inceput sa ma ameninte, sa imi spuna ca ma executa silit. Ba mai mult sa imi spuna ca ea vroia sa ma ajute. Nu, nu este ajutor cand platesti. Se cheama ca prestezi un serviciu pentru care te-ai angajat. Precizez ca dosarul nu a fost depus si doar a creat un draft. Si nu, nu am primit avansul inapoi.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce anume nu recomandati, sa ceara cheltuieli? se poate cere cheltuiala cu transportul, mai ales ca parat daca castiga procesul.
art 451 ncpc
Cheltuielile de judecată constau în taxele judiciare de timbru şi timbrul judiciar, onorariile avocaţilor, ale experţilor şi ale specialiştilor numiţi în condiţiile art. 330 alin. (3), sumele cuvenite martorilor pentru deplasare şi pierderile cauzate de necesitatea prezenţei la proces, cheltuielile de transport şi, dacă este cazul, de cazare, precum şi orice alte cheltuieli necesare pentru buna desfăşurare a procesului.


In ce priveste povestea dvs cu avocatul, ati semnat un contract si acesta trebuia respectat de ambele parti, altfel, da, puteti fi executata silit si asta nu e amenintare.
pt ce ati angajat si ce nu s-a facut? Nu s-a depus dosarul la instanta? puteti verifica daca s-a depus. Nu puteti conditioana plata de depunerea dosarului, de punerea pe rol, de terminarea procesului etc.
Nu aveati niciun motiv pt care nu platiti asa cum v-ati asumat prin semnatura.
In afara de a fi executat silit, va puteti trezi cu un proces in instanta de toata frumusetea, sunteti in spatiu public si daca aduceti prejudicii cuiva, acea persoana poate cere in instanta sa le reparati. Ar trebui sa firi mai prudenta cand faceti niste afirmatii.

Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

- care sunt cheltuieli de judecată ? vă rugăm să ne ajutați ... oanaportar oanaportar - care sunt cheltuieli de judecată ? Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns cu privire la următoarele probleme : Pârâtul a câștigat un proces. ... (vezi toată discuția)
- nu s-au cerut și nu s-au pus în discuție la proces bună ... oanaportar oanaportar - nu s-au cerut și nu s-au pus în discuție la proces Bună dimineața ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns cu privire la următoarea ... (vezi toată discuția)
Depunere cheltuieli de judecata, am avut un dosar penal unde ... IonutCostea IonutCostea Depunere cheltuieli de judecata, am avut un dosar penal unde am fost parte vatama si procurorul de caz a incetat urmarirea penala si eu trebuie sa il dau in ... (vezi toată discuția)