avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... M-au declarat mort si au luat bani de la ANRP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

M-au declarat mort si au luat bani de la ANRP

De pe urma tatalui si bunicului (decedati) , sunt mostenitorul unor terenuri pentru care am cerut despagubiri banesti prin ANRP, ultima cerere fiind in 2015. Fratii tatalui – unchii mei - sunt inca in viata. Profitand de faptul ca nu am fost in tara, in 2016 ei au depus o noua cerere de despagubiri banesti prin ANRP, declarand ca eu am emigrat in America si am murit, si cerand ca partea mea de bani sa li se dea lor. Nefiind in tara, nu am stiut de termenul limita pentru depunerea noii cereri de despagubire ANRP, nici de faptul ca au declarat ca sunt mort. In iulie 2021 li s-au platit depsagubiri – sume considerabile.
Intrebarea este – mai pot face ceva acum pentru a mi se plati partea ce mi se cuvine din aceste despagubiri? Pot actiona in vreun fel impotriva acestor unchi care m-au declarant mort si si-au insusit partea mea de bani?
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2022
Silea, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Da. Puteti formula pangere penala pentru infractiunea de fals in declaratii si sa va constituiti parte civila in procesul penal sau puteti formula actiune civila.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura solutie.la acest moment e o plangere penala..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu legea 165/2013 hamarsold2019 hamarsold2019 Tatal meu a decedat in 2010, unchiul meu a decedat in 2013. In anul 2001 tatal si unchiul meu in baza legii 1/2000 au cerut sa li se revendice dupa un unchi ... (vezi toată discuția)
Restituire anrp b74sgm b74sgm Buna ziua. In 2007 un evaluator avizat de ANEVAR si care avea contract cu ANRP a evaluat un imobil de 65000 mp la suma de 500000 lei , suma pe care o plateste ... (vezi toată discuția)
Pot cere despagubiri anrp daca am facut demersuri pana in 2013? doctorS doctorS Până în anul 2013, am făcut toate demersurile pentru obținerea de despăgubiri (măsuri reparatorii) pentru niște teenuri ce au aparținut părinților ... (vezi toată discuția)