Buna ziua.
In 2007 un evaluator avizat de ANEVAR si care avea contract cu ANRP a evaluat un imobil de 65000 mp la suma de 500000 lei , suma pe care o plateste proprietarilor prin titluri de conversie intre anii 2014-2018. In 2021 ANRP cere unui alt evaluator sa reexamineze dosarul cu imobilul mentionat mai sus rezultand in urma expertizei rezultand o valoare mult mai mica de 200000 lei .
ANRP se considera astfel prejudiciata si acuza proprietarii de imbogatire fara justa cauza si cere in instanta restituirea sumelor necuvenite.
Va rog sa ne sfatuiti ce putem face in aceasta situatie? Multumesc.
Da s-a formulat chemare in garantie si se cere chematilor in garantie( Primul expert +proprietarii) la restituirea sumelor constituind pretentiile reclamantului (ANRP) in temeiul legilor 10/2001, 165/2013 si Codului civil si de procedura civila.
Multumesc.
Primul pas este sa formulati intampinare si sa invocati lipsa culpei dumnevoastra in vederea stabilirii despagubirilor si caracterul definitiv al titlului de despagubiri emis.
Nu se poate solicita obligarea dumneavoastra la restituirea respectivelor sume in temeiul imbogatirii fara justa cauza intrucat detineti un titlu de despagubiri valid, deci, exista cauza care a determinat incasarea acestora si este justa.
In functie de modul.in care este formulata actiunea se pot invoca n aparari.Important este ca dvs sa va angajați av,sa formulati intampinare prin care faceti aparari,invocati exceptii,propuneti probe etc.Mi se pare foarte interesanta speta dvs sau mai degraba care este motivul pt care ANRP abinteles ss procedeze astfel