avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean strain din afara UE in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean strain din afara UE in Romania

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
- Prietena mea este casatorita cu un cetatean libanez-palestinian, ambii locuind in Dubai. Casatoria este inregistrata la Consulatul Romaniei. Sotul a avut carte de rezidenta in Romania dar care a expirat in timpul pandemiei si nu a mai fost reinnoita.
- Au impreuna o fetita nascuta in Dubai care are pasaport romanesc si certificat de nastere inregistrat la Consulat.
- Din cauza unor neintelegeri grave cu sotul ei, prietena mea vrea sa revina definitiv in Romania impreuna cu fetita.
- In aceste conditii, ce posibilitati exista sa obtina divortul in Romania si fetita sa ramana la ea?
- Ce masuri ar trebui sa ia ca sa se asigure ca fetita ramane la ea?
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere vechi mahadennaoui mahadennaoui mama mea este nascuta in 1944 . ea este casatorita cu un libanez si locuieste in liban. Ea nu are certificatul de nastere original, acela fiind luat de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc lauraverdeti lauraverdeti Buna ziua, as dori si eu niste raspunsuri daca se poate...Locuiesc in Italia de 1 an impreuna cu prietenul meu si fetita noastra. Fetita s-a nascut acum 5 luni ... (vezi toată discuția)
Pasaport pt minor sub 14 ani nascut in uk Mirela Troaca Mirela Troaca Buna dimineata , locuim in UK prietenul meu cu mine si fetita noastra nascuta aici . Dorim sa plecam in Spania toti trei , mentionez faptul ca pt fetita ... (vezi toată discuția)