avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrarea contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrarea contractului individual de munca

care este termenul de inregistrare a contractului individual de munca la ITM, 20 de zile lucratoare calendaristice?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 21 Octombrie 2010
Art. 1. - Contractele individuale de muncă încheiate de următoarele categorii de angajatori vor fi înregistrate, în termen de 20 de zile de la data încheierii lor, la inspectoratele teritoriale de muncă ... (legea 130/1999)
Nefiind specificat rezulta ca sunt zile calendaristice.
nefiind specificat sunt 20 zile lucratoare, parerea mea dupa citirea art.101C.pr.civ.:)
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.

In rest intra toate, de aceia eu zic "calendaristice".
pneagu a scris:

Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.

In rest intra toate, de aceia eu zic "calendaristice".

"Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală, sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare"
raman la parerea ca sunt 20 zile lucratoare:)
Sunt zile calendaristice ... daca se vroia zile lucratoare se specifica expres in legea nr.130/1999 .
Chiar art.101 specifica clar acest lucru ... Termenele se inteleg pe zile libere ...;)

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
termen inregistrare cim Crisy Crisy Buna dimineata,termenul de inregistrare al CIM este de maxim 5 zile ? (vezi toată discuția)
Contract de munca roxii roxii am si eu o intrebare.contractul de munca se inregistreaza la itm in termen de 15 zile de la incheiere sau in aceiasi zi?multumesc (vezi toată discuția)