avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen inregistrare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen inregistrare CIM

Buna dimineata,termenul de inregistrare al CIM este de maxim 5 zile ?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Angelica Fortuna , Consultant resurse umane 09:24, 20 Ianuarie 2010
Termenul de inregistrare a contractului individual de munca la ITM este de 20 de zile. In cazul desfacerii CIM, termenul este de 5 zile.
Crisy a scris:

Buna dimineata,termenul de inregistrare al CIM este de maxim 5 zile ?


Art.1 din Legea nr.130/1999 republicata prevede ca c.i.m se inregistreaza la ITM in termen de 20 de zile de la data incheierii contractului.
Deoarece art.16 alin.1 din Codul muncii dispune , printre altele, ca angajatorul persoană juridică, persoana fizică autorizată să desfăşoare o activitate independentă, precum şi asociaţia familială au obligaţia de a încheia, în formă scrisă, contractul individual de muncă anterior începerii raporturilor de muncă, data de la care se calculeaza acest termen este cea a inceperii activitatii.

Actele privind executarea, suspendarea, modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, se depun la ITM în termen de 5 zile de la perfectarea acestora.
CIM se inregistreaza la ITM in termen de 20 de zile de la data incheierii, daca depaseste se inregistreaza dar cu avetisment.
Pentru societatile care pastreaza si completeza carnetele la sediu:
1. se completeaza în carnetele de muncă, în termen de 15 zile de la data producerii lor, toate modificările intervenite în executarea contractelor individuale de muncă, conform art. 6 din Decretul 92/1976 privind carnetul de muncă;
2) se prezinta inspectoratului teritorial de muncă carnetele de muncă ale salariaţilor cărora le-au încetat contractele individuale de muncă, completate la zi, în termen de 15 zile de la încetarea acestora, împreună cu actele doveditoare privind modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor respectivi, în vederea verificării şi certificării înscrierilor efectuate, conform art. 3, alin. (2), pct. (b) din Legea nr.130/1999 privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă, republicată;
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
Eugenia Angelica Fortuna, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca - angajare a.oana a.oana Buna ziua ! As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema - lucrez la o firma, insa urmeaza sa imi inceteze contractul de munca cu acordul partilor cu ... (vezi toată discuția)
Act aditional, lege modificata avo1 avo1 buna ziua, va rog sa imi spuneti ce nr are legea modif 130/1999, m-ar interesa art. care permite societatilor sa nu mai vizeze actele aditionale la ITM in ... (vezi toată discuția)
Itm irinaclefter irinaclefter are voie itm-ul sa ceara dovada acordarii tichetelor de masa la o societate? ii priveste pe ei aceasta pr?? (vezi toată discuția)