avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional, lege modificata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional, lege modificata

buna ziua,

va rog sa imi spuneti ce nr are legea modif 130/1999, m-ar interesa art. care permite societatilor sa nu mai vizeze actele aditionale la ITM in cazul in care angajatorul pastreaza si completeaza carnetele de munca la societate.

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 17 Iunie 2008
actele aditionale se inregistreaza oricum la ITM, daca doriti sa gestionati carnetele de munca la societate vedeti decretul 92/1976
carnetele sunt la societate,dar am inteles ca nu mai sunt obligata sa vizez actele aditionale la ITM...tocmai pt ca eu am carnetele aici la societate..
sincer, nu am auzit asa ceva
multumesc
Intr-adevar, asa este. :)
Din interpretarea art.3 din Legea nr.130/1999 - republicata reieseacest lucru, intrucat textul prevede numai ca angajatorii care au posibilitatea de a păstra şi completa carnetele de muncă ale salariaţilor sunt obligati sa depuna la ITM :
a) să depună lunar la inspectoratul teritorial de muncă dovezile de calculare a drepturilor salariale, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se face plata acestora;
b) să prezinte carnetele de muncă ale salariaţilor la inspectoratele teritoriale de muncă, la încetarea contractelor individuale de muncă ale acestora, în vederea certificării înscrierilor efectuate.

Dar obligatia incumba din faptul ca la incetarea contractelor de munca ITM-ul certifica inscrierile facute , dar pe baza actelor de modificare, executare, incetare si suspendare a c.i.m.

Alte discuții în legătură

termen inregistrare cim Crisy Crisy Buna dimineata,termenul de inregistrare al CIM este de maxim 5 zile ? (vezi toată discuția)
Acte aditionale neinregistrate la itm iu8lia3 iu8lia3 Buna seara Va supun atentiei urmatoarea situatie, cu rugamintea de a-mi spune daca este legal ceea ce se intampla sau daca este cazul sa-mi fac griji. Lucrez ... (vezi toată discuția)
Ajutor reclamatie itm sibiu manolache carmen manolache carmen Buna ziua ! Am o mare- mica problema , nu stiu exact cum sa o definesc ... In perioda 17 ianuarie - 08 august 2008 am lucrat ca inspector asigurari la ... (vezi toată discuția)