avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca - angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca - angajare

Buna ziua !
As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema - lucrez la o firma, insa urmeaza sa imi inceteze contractul de munca cu acordul partilor cu data de 1 august, la cerere. Tot cu 1 august mi-a fost aprobata cererea de angajarea la o alta firma. Vreau sa stiu daca mi se poate inregistra noul contract de munca fara a avea carnetul de munca si/sau ce alte acte sunt necesare pentru aceasta. Carnetul de munca urmeaza sa-l iau dupa data de 1 septembrie de la actualul loc de munca, deoarece persoana de la camera de munca cu care se lucreaza este plecata in concediu.
Persoana care lucreaza la resurse umane de la viitorul loc de munca imi spune ca fara carte de munca nu imi poate inregistra noul contract de munca la ITM.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 08:53, 25 Iulie 2008
Contractul poate sa il faca si fara carnetul de munca pe care il veti duce ulterior. Sa va puna sa dati o declaratie ca nu l-ati predat si ca-l aveti. Se poate face contractul de la 01 august, va trebuie ( doar daca va cere) decizia de incetare de la locul de munca precedent,inregistrata la ITM pt certificarea datei de incetare.
"coca_lb" v-a raspuns corect.
Vreau sa va fac, insa, niste precizari:
1. Daca functionara de la ITM este in concediu de odihna trebuie sa-i tina cineva locul. Contractul individual de munca se inregistreaza cu mentiunea ca nu s-a depus carnetul de munca. Acesta se va depune ulterior, cu scrisoare de inaintare.
2. Inspectorul de resurse umane de la viitorul loc de munca trebuie sa stie ca va poate angaja si fara carnetul de munca; dati o declaratie in care spuneti ca aveti carnetul de munca la vechiul angajator si ca il veti duce dupa ce vi-l elibereaza.
Nimeni si nimic nu va poate opri sa va angajati la un loc de munca! Succes!
CIM se poate incheia si fara carnetul de munca.
Inregistrarea CIm la ITM se face in termen de 30 de zile de la incheiere dar o mica intarziere nu cred sa conteze.
Dl Valentin cred ca va inselati, CIM se trimite pe REVISAL in 5 zile si se inregistreaza in 20 zile maxim de la data incheierii.
:)
va inselati amandoi .... :P
C.i.m. se inregistreaza la ITM in termen de 20 de zile de la data incheierii lui , de fapt sunt 20 de zile de la data inceperii activitatii.i
Registrul de evidenta al salariatilor in cazul angajarii unei persoane se transmite sau se depune la ITM tot in termen de 20 de zile de la data incheierii contractului.

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Contract de munca roxii roxii am si eu o intrebare.contractul de munca se inregistreaza la itm in termen de 15 zile de la incheiere sau in aceiasi zi?multumesc (vezi toată discuția)
termen inregistrare cim Crisy Crisy Buna dimineata,termenul de inregistrare al CIM este de maxim 5 zile ? (vezi toată discuția)