avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Tratament fiscal pierdere din creante_reorganizare ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Tratament fiscal pierdere din creante_reorganizare judiciara

Buna ziua,

Vreau sa scot din gestiune pe pierdere o creanta aferenta unui client care are procedura de reorganziare deschisa in anul 2017. Pentru acesta s-a pronuntat sentinta judecatoreasca de aprobare si confirmare a planului de reorganizare; creanta nu este garantata (societatea se regaseste in tabelul de creante ca si creditor chirograf/ valoare creanta acceptata 100% ).
La scoatera din gestiune din punct de vedere fiscal cheltuiala este deductibila 100% dar intrebarea mea este legata de tva: pot ajusta si tva-ul? La art 287/ lit d) este prevederea legata de ajustarea tva: ca urmare a punerii în aplicare a unui plan de reorganizare admis și confirmat printr-o sentință judecătorească, prin care creanța creditorului este modificată sau eliminată. in acest moment, din cate inteleg, creanta mea nu este modificata, nici eliminata dar nici nu se va incasa deoarece doar creditorii indispensabili vor fi achitati.
As vrea va rog si opinia dvs privind tratamentul fiscal la scoatera din gestiune a creantei: cheltuiala si ajustare de tva (daca pot face/ in ce conditii as putea sa ajustez si tva-ul).

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Repunere in circuit in urma reorganizarii ODA1 ODA1 Referitor la o societate a carei insolventa a fost dispunsa conform Legii 85/2006 si dupa reorganizare s-a dispus repunerea in circuit, procedura fiind conform ... (vezi toată discuția)
Tratament fiscal creante scoase din evidente in urma unui plan de reorganizare VeneciucAngelica VeneciucAngelica Buna ziua ! In evidentele contabile am o creante neancasata de la un client rauplatnic care tocmai ce i sa aprobat planul de reorganizare admis si confirmat ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila client intrat in faliment. PopCristi PopCristi Am un client care prin hotarare de la tribunal a intrat in faliment. Factura este emisa in 2012 iar hot definitiva a Tribuanlului este in 2015. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)