avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se poate rezilia amiabil contractul?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se poate rezilia amiabil contractul?

Buna ziua,
Sunt antreprenor general a unor contracte de proiectare si executie cu institutiile de stat.

Privind cresterea necontrolata a preturilor, mai ales de cand a inceput razboiul nu ne mai incadram in pretul ofertat. Intradevar, s-a aprobat o ordonanta de urgenta privind ajustarea, insa in acest moment, calculand cu indicile la ianuarie 2022 (fiind ultimul indice oficial pe insse.ro) preturile cresc cu 19%, or preturile de la inceperea razboiului, s-au triplat la unele materiale (cel mai mare impact il simtim la lucrarile de drum), insa nefiind un indice in aceste luni oficial, nu stim daca ne incadram si cu aprobarea ajustarii.

Intrebarea este, se poate rezilia amiabil contractul? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Trebuiesc studiate si interpretate clauzele contractuale de către un avocat pt a vedea ce posibilitati exista...
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Daca aveti contract direct cu autoritatea (statul), e cam greu fiindca sunt contracte, practic, de adeziune. Ati discutat cu ei?
Buna ziua,

Daca ambele parti doresc sa opereze sanctiunea rezilierii conventionale, ea este aplicabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract cablu canal s yo_nelutzu1977 yo_nelutzu1977 am un contract cu firma de cablu canal s din februarie 2010 pina in februarie 2011 acum 3 luni am facut cerere de reziliere fiind cu plata la zi,nici pina azi ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala abonament telefonie mobila ContSters210360 ContSters210360 Buna ziua, Am notificat orange in legatura cu denuntarea unilaterala a contractului. Ei m-au anuntat ca trebuie sa platesc abonamentul pana la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Tva imobiliare de la 19% la 5%, antecontract semnat in 2021, blocul se finalizeaza 2022 ElenaC84 ElenaC84 Buna ziua, Am dat avans pentru un apartament cu 3 camere intr-un bloc in constructie cu termen de finalizare in 2022 (pret apt 116k+TVA 19% =137.000) . ... (vezi toată discuția)