avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna! Recent mi-am pierdut pașaportul românesc în ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna! Recent mi-am pierdut pașaportul românesc în Olanda (locuiesc ...

Buna! Recent mi-am pierdut pașaportul românesc în Olanda (locuiesc aici de doi ani, pentru studii și part-time job). Am aplicat pentru un nou pașaport la ambasadă, am parcurs lista de documente necesare și le-am trimis, așa că întrebările mele nu sunt neapărat de natură legală (cred), ci din punct de vedere al experienței. Termenul maxim de finalizare comunicat pe paginile web ale MAE/ambasadelor este de 45 de zile lucrătoare. Întrebările pe care le am sunt:
1. Această durată reprezintă efectiv timpul care durează pentru finalizarea pașaportului, sau este doar un termen estimativ maxim?
2. În cazul în care cunoașteți astfel de cazuri, fie în Olanda, fie în alte țări UE, cât a durat până persoana în cauză a putut primi pașaportul în mână?
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat in strainatate OlDumitra OlDumitra Ma gasesc in Asia de aproape 10 ani de zile. Mai intai ca student, apoi ca turist. Am avut viza legal in toti acesti ani. Pasaportul imi expira la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab ramonaausfreiburg ramonaausfreiburg Sunt din Romania si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean arab.As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc mie si de ce acte are el nevoie.As dori sa mai stiu daca ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie (fara divorț). este posibil în românia pentru soțul cetățean străin? dan_daniel dan_daniel Sotia mea este cetatean strain (non-UE), suntem casatoriti de 9 ani de zile, iar pe certificatul de casatorie, la numele de familie dupa casatorie, este trecut ... (vezi toată discuția)