avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Identificare conturi bancare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Identificare conturi bancare

Puteti sa ma ajutati sa identific conturile bancare ale bunicului decedat?

Parintii mei au facut demersurile si au obtinut certificatul de mostenitor. Totusi din calculele noastre ar mai fi ceva bani care nu se regasesc in conturile pe care la stiam. Bunicul a decedat brusc si nu prea avea ordine in acte.

Exista un fel de "birou unic" de aflare a conturilor unei persoane?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:33, 16 Ianuarie 2010
Din cate stiu nu exista un astfel de birou unic.
Trebuie sa adresati cereri la fiecare banca si sa faceti dovada calitatii de mostenitor.

avocat Claudiu Lascoschi
nu am auzit despre existenta unui asemenea birou. Cel mai bine cu certificatul de deces in mana sa mergeti pe la toate bancile din oras si sa verificati. Nu uitati si de CEC, trezorerie - ca si acolo poate avea certificate.
Trebuie sa adresati cereri in scris si nu verbal.
Dar chiar nu ati gasit nici macar un indiciu, un extras de cont, etc?

avocat Claudiu Lascoschi
buna ziua!
cu CM, solicitati la toate bancile sa va dea un rasp cu privire la defunctul X dc a avut conturi la aceea institutie bancara.
dupa ce veti rpimi rasp mergeti cu acest extras de cont la BNP care v-a eliberat CM sa va faca un supliment la acesta.
ulterior in baza suplimentului veti putea rdica sumele d abni de la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune partiala pt banii din cont bancar? iasminabran iasminabran Buna ziua, vin si eu cu un caz: -mama a decedat de 1 luna si are deschis la banca -Raiffeisen Bank, un cont pt virare salar (lucrase pana in martie) si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunic amarilys amarilys Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa deschidem o succesiune dupa bunicul decedat, respectiv dupa partea care ii revine tatalui meu (la randul sau ... (vezi toată discuția)
Mostenitor - succesiune - conturi iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune INTREBARE: as dori (pe baza legala dar si pe baza experientei voastre practice) sa imi raspundeti cum trebuie sa procedez practic, pe etape si cu ce documente ... (vezi toată discuția)