avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reziliere Contract prestări servicii. Bună ziua! Am ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reziliere Contract prestări servicii. Bună ziua! Am încheiat ...

Reziliere Contract prestări servicii.
Bună ziua!
Am încheiat un contract prestări servicii pe o durată de doi ani. Însă vreau să reziliez contractul.
La încetare, sunt stipulate următoarele aspecte :
Art. 8. Prezentul Contract încetează de drept, fără trecerea vreunui termen, fără somaţie prealabilă, fără a mai fi necesară intervenţia instanţei de judecată, în cazul în care una din Părţi:
-este declarată în stare de incapacitate de plată sau a fost declanşată procedura de lichidare (faliment);
-cesionează drepturile şi obligaţiile prevăzute de prezentul Contract fără acordul celeilalte Părţi;
-îşi încalcă oricare dintre obligaţiile asumate prin Contract, după ce a fost avertizată, printr-o notificare scrisă, de către cealaltă Parte, ca o nouă nerespectare a acestora va duce la terminarea prezentului Contract.
Art. 8.1. Beneficiarul poate rezilia de plin drept Contractul, oricand in perioada de valabilitate a acestuia, printr-o notificare trimisa cu 10 zile inainte de data efectiva a rezilierii.
Art. 8.2 Rezilierea prezentului Contract nu va avea nici un efect asupra obligaţiilor deja scadente între Părţile contractante.
Există posibilitatea să fiu dat în judecată pentru nerespectarea uneia dintre obligații (sau mai multe)..? Ori pot pur și simplu să nu-mi execut partea de obligații și să se rezilieze contractul de drept...? Calea amiabilă nu prea e o soluție, din păcate.. :(
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Astfel cum este prevazut si in clauza contractuala art. 8.1., puteti solicita rezilierea contractului (in situatia in care nu se pune problema nerespectarii obligatiilor de catre cealalta parte), printr-o notificare adresata celeilalte parti.

Obligatiile contractuale care trebuiau indeplinite pana la acea data raman valabile.
Daca dvs nu va indepliniti aceste obligatii, puteti fi notificata si eventual chemata in judecata pentru executarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract prestĂri servicii bună ziua! am încheiat un contract prestări servicii pe o ... Raisa203 Raisa203 Bună ziua! Am încheiat un contract prestări servicii pe o durată de doi ani. Însă vreau să reziliez contractul. La încetare, sunt stipulate ... (vezi toată discuția)
Pfa - reziliere contract prestari servicii olaru_dragos olaru_dragos Buna seara, Am fost angajat la o firma pentru o perioada de timp, dupa care, incetand contractul de munca, am incheiat cu respectiva firma un contract de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii - motiv olaru_dragos olaru_dragos Buna seara, Am fost angajat la o firma pentru o perioada de timp, dupa care, incetand contractul de munca, am incheiat cu respectiva firma un contract de ... (vezi toată discuția)