avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale REZILIERE CONTRACT PRESTĂRI SERVICII Bună ziua! ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

REZILIERE CONTRACT PRESTĂRI SERVICII Bună ziua! Am încheiat un contract prestări servicii pe o ...

Bună ziua!
Am încheiat un contract prestări servicii pe o durată de doi ani. Însă vreau să reziliez contractul.
La încetare, sunt stipulate următoarele aspecte :
Art. 8. Prezentul Contract încetează de drept, fără trecerea vreunui termen, fără somaţie prealabilă, fără a mai fi necesară intervenţia instanţei de judecată, în cazul în care una din Părţi:
-este declarată în stare de incapacitate de plată sau a fost declanşată procedura de lichidare (faliment);
-cesionează drepturile şi obligaţiile prevăzute de prezentul Contract fără acordul celeilalte Părţi;
-îşi încalcă oricare dintre obligaţiile asumate prin Contract, după ce a fost avertizată, printr-o notificare scrisă, de către cealaltă Parte, ca o nouă nerespectare a acestora va duce la terminarea prezentului Contract.
Art. 8.1. Beneficiarul poate rezilia de plin drept Contractul, oricand in perioada de valabilitate a acestuia, printr-o notificare trimisa cu 10 zile inainte de data efectiva a rezilierii.
Art. 8.2 Rezilierea prezentului Contract nu va avea nici un efect asupra obligaţiilor deja scadente între Părţile contractante.
Există posibilitatea să fiu dat în judecată pentru nerespectarea uneia dintre obligații (sau mai multe)..? Ori pot pur și simplu să nu-mi execut partea de obligații și să se rezilieze contractul de drept...? Calea amiabilă nu prea e o soluție, din păcate.. :(
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri
Buna ziua,

Nu ati precizat situatia de fapt. Care este motivul pt care doriti sa reziliati contractul?
Mi-am dat seama că beneficiarul a profitat de lipsa mea de experiență și prețul convenit în contract este mult sub cel normal.
Rezolutiunea si rezilierea pot fi invocate numai in cazul in care neexecutarea obligatiilor este culpabila, adica poate fi imputata partii contractante care nu si-a indeplinit obligatia.

Conditii pentru inovcare:

in contractele sinalagmatice (obligatii reciproce si interdependente);
cand una dintre parti nu si-a indeplinit culpabil obligatiile contractuale;
daca partea culpabila a fost pusa, in prealabil, in intarziere;
neexecutarea obligatiilor este insemnata (rezolutiune) sau repetata (reziliere).

Altfel spus, in speța dumneavoastră nu exista un motiv de reziliere.

Dacă vorbim de un preț scăzut, s ar fi putut invoca o viciere a consimțământului dar nu cred ca e cazul in speța dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract prestări servicii. bună ziua! am încheiat ... Raisa203 Raisa203 Reziliere Contract prestări servicii. Bună ziua! Am încheiat un contract prestări servicii pe o durată de doi ani. Însă vreau să ... (vezi toată discuția)
Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract sinalagmatic loremat loremat Am un contract in care eu livrez materie prima pe baza de comanda, cu care beneficiarul meu construieste case... La un moment dat beneficiarul nu mai plateste ... (vezi toată discuția)