avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere unilaterala contract sinalagmatic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere unilaterala contract sinalagmatic

Am un contract in care eu livrez materie prima pe baza de comanda, cu care beneficiarul meu construieste case...
La un moment dat beneficiarul nu mai plateste iar eu ii tot livrez materie prima.
La un moment dat vazand ca datoria lor creste simtitor, incetez sa mai livrez.
Le fac notificare in care le cer sa garanteze intr-un fel plata datoriei, altfel ies din contract.
Totusi, le livrez marfa in continuare.
Ei imi opun acum ca din cauza ca am iesit din contract le-am provocat intarzieri si penalitati cerute lor de beneficiarul final.
Eu stiu ca obligatiile reciproce trebuiesc executate simultan.
Poate fi considerata iesirea mea din contract reziliere tacita pe neexecutarea obligatiilor lor?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:21, 5 Iulie 2009
Nu exista rezilere tacita, ci numai posibilitatea ca partile din contract sa prevada ca daca una nu isi executa obligatia intervine ( mpact comisoriu) desiintarea contractului. Cum dv. nu aveti culpa, mai mult cealalta parte are culpa in neindeplinerea obligattiilor puteti cere in instanta sau daca aveti clauza arvitrala la Tribunalul arbitral, desfiintarea contractului si eventual obligarea la plata sumelor restante
Intrucat cealata parte nu si-a executat in mod culpabil obligatia , dumneavoastra , in calitate de parte care si-a exercitat obligatiile ce-i incumba , aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata fie in vederea constatarii si pronuntarii sanctiunii rezilierii , cu eventuale daune interese , fie in vederea mentinerii contractului .
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Contract sinalagmatic este o denumire generica pentru orice contract care presupune obligatii reciproce, sau contractul trebuie sa aiba denumirea "CONTRACT SINALAGMATIC" si sa fie explicit mentionate obligatiile?
Contractul sinalagmatic este denumirea generica a oricarui contract care genereaza de la data incheierii lui obligatii reciproce si interdependente in sarcina ambelor parti. Denumirea contractului nu este "sinalagmatic" ci se refera la obiectul sau concret, iar clauzele incluse in el trebuie sa descrie obligatiile partilor, modalitatile in care se executa si sanctiunile aplicabile pentru neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a lor.
eu cred ca se poate merge direct pe somatie de plata

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract de vanzare cumparare produse paul_2008 paul_2008 Ma confrunt cu o mare dilema. Va rog dati-mi cateva sfaturi: - societatea comerciala la care lucrez a incheiat un contract de vanzare cumparare produse cu o ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neexecutare romana77 romana77 Exceptia de neexecutare poate sau nu sa fie invocata in contractele sinalagmatice cu executare succesiva? Intreb asta pt ca a fost formulata o astfel de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestĂri servicii bună ziua! am încheiat un contract prestări servicii pe o ... Raisa203 Raisa203 Bună ziua! Am încheiat un contract prestări servicii pe o durată de doi ani. Însă vreau să reziliez contractul. La încetare, sunt stipulate ... (vezi toată discuția)