avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exceptia de neexecutare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exceptia de neexecutare

Exceptia de neexecutare poate sau nu sa fie invocata in contractele sinalagmatice cu executare succesiva? Intreb asta pt ca a fost formulata o astfel de intrebare la admiterea INM din aceasta toamna. Ei zic ca "da" si va rog sa-mi explicati si mie de ce
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters17077 , utilizator 22:54, 22 Ianuarie 2008
Din punctul meu de vedere au dreptate, pentru ca executarea succesiva tine de o plata succesiva asa ca daca nu s-a facut plata?#-o
exceptia de neexecutare poate fi invocata in contractele succesive? explicatii va rog
Asa la modul general si teoretic? Hmm.. nu vad de ce nu.

Conditia este insa simultaneitatea de executare a obligatiilor reciproce...
Bunaoara, un exemplu il da Deak la locatiune: - daca chiria urma sa fie platita cu anticipatie si lucrul nu a fost predat, locatorul poate invoca exceptia de neexecutare...
...
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2008
ContSters17077, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract sinalagmatic loremat loremat Am un contract in care eu livrez materie prima pe baza de comanda, cu care beneficiarul meu construieste case... La un moment dat beneficiarul nu mai plateste ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, spatiu nepredat ramonika ramonika Am calitatea de locatar intr-un contract de inchiriere din 2005. Până in prezent nu am folosit acest spatiu intrucât nu mi-a fost predat pe bază de proces ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei de neexecutare in contractul de locatiune Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Locatarul nu si-a mai platit chiria de 3 luni , iar acum doreste sa paraseasca locatia inchiriata , desi contractul de locatiune nu a ajuns la termen , ... (vezi toată discuția)