avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara. Se poate face ceva dacă sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara. Se poate face ceva dacă sunt amenințată de către ...

Bună seara. Se poate face ceva dacă sunt amenințată de către o femeie ca ii va trimite soțului meu conversații și poze indecente, conversații pe care le-am avut într-o pauza a relației dar au continuat și după? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 19:31, 7 Mai 2022
Va rog, ajutați-mă cu un sfat. As rezolva ceva cu o plângere?
Da, fapta este penală:
Art. 226

Violarea vieţii private

(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

În locul dvs. i-aș trimite mai întâi o întâi notificare prin avocat, ca să înțeleagă consecințele. Efectele pozitive ar putea apărea mai rapid.
Mulțumesc pentru răspuns. Deci va fi nevoie și de un avocat, nu e suficienta plângerea? Și cum as putea fi sigura ca nu va trimite chiar și după ce primește notificare?
V-am sugerat două căi diferite:
1. Plângere penală (la poliție sau la Parchet) sau
2. Notificare prin avocat - să plătiți un avocat ca să îi redacteze și să îi trimită o comunicare prin care să afle că ceea ce face îi poate atrage răspunderea penală. Poate își dă seama că nu e de joacă cu asemenea amenințări și se oprește.

Și cum as putea fi sigura ca nu va trimite chiar și după ce primește notificare?

Nu puteți, nu știe nimeni ce e în capul ei.
Va mulțumesc din suflet!

Alte discuții în legătură

Art. 226 - violarea vietii private Diana Matei Diana Matei Vecinul meu si-a instalat un sistem video de supraveghere in care doua camere video sunt indreptate catre curtea mea. Daca nu m-am inteles cu el sa-si indrepte ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am și eu o problema mai delicata cu mătușa mea ... Cosmin1983 Cosmin1983 Bună ziua am și eu o problema mai delicata cu mătușa mea ma urmărește cu telefonul mobil prin curte sa vadă ce fac și zice ca are o filmare cu mine pe ... (vezi toată discuția)
Publicare imagini - video intime fara acord Unu_88 Unu_88 Cineva a facut rost de anumite imagini intime si un video dintr-un spatiu privat si ameninta ca le face publice daca nu primeste o anumita suma de bani. Presa, ... (vezi toată discuția)