Vecinul meu si-a instalat un sistem video de supraveghere in care doua camere video sunt indreptate catre curtea mea. Daca nu m-am inteles cu el sa-si indrepte camerele catre curtea sa, am facut plangere la politie, invocand art. 226 din Codul Penal - Infracțiuni ce aduc atingere domiciliului și vieții private - Violarea vieții private:
(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
A venit politia, a facut verificari si mi-au spus ca ceea ce se vede in curtea mea sunt imagini blurate, lucru care nu am cum sa verific. M-au pus in tema ca totul e legal si plangerea mea nu se justifica. Ce pot face in continuare ? Accept situatia sau merg mai departe ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
Diana Matei , utilizator
20:36, 20 Mai 2021