avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Se pot lua dividende in avans daca firma e pe pierdere?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Se pot lua dividende in avans daca firma e pe pierdere?

Buna ziua,

Doresc si eu un sfat ,o solutie pentru o problema destul de aiurea din punctul meu de vedere dar,cum sunt patronii ,trebuie sa gasim solutii ,restul nu mai conteaza.
Sunt in domeniu de putin timp si nu m-am lovit pana acum de aceasta problema ,eu lucrand curat ,legal si pentru ca nu sunt de foarte mult timp in acest domeniu ,citesc si cer pareri ,merg pe ideea ca totul se invata muncind .
Firma mea este pe pierdere de ceva timp si pt ca,soldul casei era foarte mare ,s-a decis sa se faca un PV de inventarietre in care se specifica ca suma va trece pe chelt neded pt ca nu avem justificare pe acesti bani(patronul) si impozitarea lor cu 5% imp divid, asa inspect foiscali vor fi mai ingaduitori pt un eventual ctrol..Am depus si D 100 cu acest impzoit .Totul este gandit de patron si fostul contabil care a plecat intre timp.
Nc a fost 6588=5311 x lei si acum intrebarea mea este : daca inreg mea este aceasta si nu are legatura scriptic cu divid ,mai trebuie sa depun Decl unica?
se pot lua dividende in avans daca eu sunt pe pierdere?

multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile OMHR OMHR buna ziua ma puteti ajuta va rog imp. trim I 0 lei imp trim II 1284 lei imp trim III 550 imp trim IV = trim III 550 lei acestea sunt sumele din decl ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol luciapap luciapap In anul 2009 in ct 623.01 Ch de protocol am facut cateva greseli pe care le-am descoperit acuma,inca nu am depus decl 101: 1-in 04.02.10 am avut o chelt de ... (vezi toată discuția)
Factura pe numele salariatului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Un salariat face cursuri de engleza si i-a fost intocmita factura pe numele lui, nu al firmei, factura nu contine tva. Pot sa o inreg. in ... (vezi toată discuția)