Buna ziua! Va rog,sa imi spuneti,daca firma la care lucrez, nu a mai platit salariile si bonurile de 2 luni,iar noi am oprit munca pentru 1 zi, aceasta(ziua de lucru) va fi platita sau nu?
Multumesc!
Am pontat lipsa activitate cu comentariul "greva-neplata 2 salarii si bonuri".
Ei au spus ca vor plati ziua aceea,insa va trebui sa recuperam orele acelea. Initial ,voiau sa pontam absent motivat,insa noi am refuzat. Cornel Vasile a scris:
Intrebarea mea era: daca, conform codului muncii,ziua aceea in care am stat in greva,ar trebui sa fie platita fara sa recuperam orele ulterior?(deoarece greva a fost consecinta faptului ca nu ne-am primit drepturile salariale pentru ultimele 2 luni).
Cornel Vasile a scris:
În acest caz, dacă se va recupera atunci trebuie trecut prezent.
1. Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa salariatului, pentru participarea la grevă. .... Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat și a plății drepturilor de natură salarială de către angajator.
2. Legea 62/2011 : Pe toată durata participării la grevă contractul individual de muncă sau raportul de serviciu, după caz, al angajatului se suspendă de drept. Pe perioada suspendării se mențin doar drepturile de asigurări de sănătate.