avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea cetatenilor ucraineni fara aviz de angajare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea cetatenilor ucraineni fara aviz de angajare se poate ...

Angajarea cetatenilor ucraineni fara aviz de angajare se poare realiza pe o perioada de 9 luni conform OG 25/2014 sau pe 12 luni conform OUG 20/2022?

Multumesc,
Oana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:20, 5 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
12 luni, conform OUG 20/2022.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot angaja pentru o perioadă de 12 luni cu posibilitatea de prelungire cu perioade de 6 luni, pentru maximum un an, în baza declarației pe propria răspundere a acestora că îndeplinesc condițiile de calificare profesională și experiență în activitate necesare ocupării locului de muncă pe care urmează să fie încadrați și nu au antecedente penale care să fie incompatibile cu activitatea pe care o desfășoară sau urmează să o desfășoare pe teritoriul României.
Multumesc, cu aviz sau fara aviz de munca ? Am vazut ca cineva a mentionat 9 luni fara aviz si cu aviz de munca 12 luni.
Pot fi incadrati, fara aviz de munca, cetățenii din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia încadrați în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic..
Cu aviz sau fara aviz de munca ? am vazut o opinie care preciza ca 9 luni fara aviz, peste 9 luni- trebuie aviz. Va rog frumos, ma puteti lamuri si cu acest aspect ? va multumesc.

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean ucranian alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua. Stiti cumva care sunt demersurile pentru angajarea unui cetatean ucrainian care nu are permis de sedere sau de munca ? M-ar interesa institutile la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș dori să mă lămuriți cu ceva. cetățean din ... Simona Diaa Simona Diaa Bună ziua! Aș dori să mă lămuriți cu ceva. Cetățean din Republica Moldova fiind, este legal să fiu angajat la o firmă în România neavând încă ... (vezi toată discuția)
Angajare cetateni din rep. moldova - contracte succesive buna ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu ANGAJARE CETATENI DIN REP. MOLDOVA - CONTRACTE SUCCESIVE Buna ziua, in ultimile 36 luni am avut incadrati cetateni din Rep. Moldova, cu contracte pe durata ... (vezi toată discuția)