avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract imobil

- se poate face un contract intre un SRL(vanzator al unei constructii) si o pers fizica(cumparator) sub semnatura privata in urmatorul caz: - terenul apartine respectivei persoane fizice iar constructia care este pe teren apartine societatii dar nu este intabulata.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
ELLABV, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 20:47, 15 Ianuarie 2010
si SRL-ul ce vinde?
Nu pot fi instainate valabil terenurile decat prin act autentic, incheiat in fata notarului public.
ELLABV a scris:
- se poate face un contract intre un SRL(vanzator) si o pers fizica(cumparator) sub semnatura privata in urmatorul caz: - terenul apartine respectivei persoane fizice iar constructia nu este intabulata.

Dupa opinia mea, DA:
SRL vinde catre persoana fizica materialele de constructie introduse in opera la edificarea constructiei;
Proprietarul terenului incearca sa preia Autorizatia de construire; in caz ca nu reuseste, solicita eliberarea unui Certificat de urbanism si a unei noi Autorizatii de construire, pe aceiasi structura cu cea existenta.
Totusi, cred ca mai bine ar fi sa introduceti in instanta o actiune in "accesiune imobiliara artificiala".
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)
Accesiune imobiliara boneti boneti Am primit o cerere de chemare in judecata ca parata de la o persoana careia i-am vandut un teren si o casa de paianta in 2003. Persoana cere constatarea ... (vezi toată discuția)
Este acesta un caz de accesiune imobiliara artificiala? inm2015 inm2015 Proprietarul unui teren si al unei case edificate pe acest teren, construieste(fara autorizatie) 2 anexe gospodaresti(magazii) pe acest teren. Dupa 5 ani, ... (vezi toată discuția)