avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este acesta un caz de accesiune imobiliara artificiala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este acesta un caz de accesiune imobiliara artificiala?

Proprietarul unui teren si al unei case edificate pe acest teren, construieste(fara autorizatie) 2 anexe gospodaresti(magazii) pe acest teren.

Dupa 5 ani, vinde prin act notarial terenul si casa, fara a face mentiune despre acele 2 anexe gospodaresti.

Pentru a intabula aceste 2 anexe, noul proprietar poate solicita constatarea dreptului de proprietate prin interventia accesiunii imobiliare artificiala pentru a dobandi dreptul de proprietate asupra acestor 2 anexe gospodaresti, in contradictoriu cu Municipiul "X" prin primar? Sau trebuie sa introduca actiunea impotriva fostului proprietar?
Este acesta un caz de accesiune imobiliara artificiala, ori a dobandit dreptul de proprietate asupra anexelor prin insusi actul de vanzare?
Cum ar putea noul proprietar sa intabuleze acele 2 anexe?
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
inm2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: inm2015 , utilizator 19:59, 15 Decembrie 2014
1. poate intra in legalitate daca planul de cupare cu constructii a terenului permite asta Cu declaratia dvs ca ati instrainat un tot)
2. poate solicita accesiunea in contradictoriu cu dvs...ca si constructor de buna credinta, pe de o parte, iar pe de alta, cu municipiul ca si autoritate
Cred ca nu am fost destul de clar... eu sunt noul proprietar care a cumparat teren+casa pe baza actelor notariale, iar cele 2 anexe gospodaresti nu sunt prevazute in acte.
As dori sa mi se constate dreptul de proprietate pe baza accesiunii imobiliare artificiale.
Impotriva cui trebuie sa introduc aceasta actiune? Municipiul ... prin primar, impotriva fostilor proprietari ori a amandurora?

Va multumesc pentru timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inscriu in cartea funciara o constructie netrecuta in contractul de vanzare? lex2013 lex2013 Voi fi cat se poate de succint: - in 2004 am cumparat teren + casa prin act autentic. Pe teren se aflau 2 anexe gospodaresti care n-au fost insa trecute in ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte de proprietate pentru casa si teren cumparate cu, chitanta de mana ramo80 ramo80 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare: Socrii mei au cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Accesiune imobiliara boneti boneti Am primit o cerere de chemare in judecata ca parata de la o persoana careia i-am vandut un teren si o casa de paianta in 2003. Persoana cere constatarea ... (vezi toată discuția)