avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum inscriu in cartea funciara o constructie netrecuta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum inscriu in cartea funciara o constructie netrecuta in contractul de vanzare?

Voi fi cat se poate de succint:
- in 2004 am cumparat teren + casa prin act autentic. Pe teren se aflau 2 anexe gospodaresti care n-au fost insa trecute in contractul de vanzare pentru ca nu erau inscrise in cartea funciara.
- in 2013 am deschis o actiune in constatare a dreptului de proprietate prin interventia accesiunii imobiliare artificiale(pentru cele 2 anexe- magazii).Din neglijenta am chemat in judecata doar Municipiul "X" prin primar, nu si fostii proprietari.
- prima instanta imi respinge actiunea ca fiind introdusa impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva.
- am introdus apel, intrucat Municipiul "X" prin primar are in mod evident calitate procesuala pasiva, insa mi-e teama ca desi va da casare cu rejudecare, voi pierde iar in prima instanta pentru ca n-am chemat in judecata pe fostii proprietari.

Am fost la notar si am intrebat daca pot sa vin cu fostii proprietari sa dea o declaratie prin care sa spuna in 2004 cand mi-au vandut casa+teren au vandut si cele 2 anexe. Problema e ca notarii nu au fost de acord cu o astfel de declaratie. Nu inteleg motivul.
Cum fac sa intabulez cele 2 anexe gospodaresti existente pe teren la momentul incheierii contractului de vanzare, insa care nu sunt inscrise in cartea funciara si astfel n-au fost individualizate nici in acel contract de vanzare?

Multumesc anticipat! O seara placuta!
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
lex2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 19:37, 7 Ianuarie 2016
Faceti o expertiza tehnica extrajudiciara topo-cadastrala pentru teren si toate constructiile si cu aceasta deschideti o noua actiune in accesiune imobiliara artificiala (pentru cele 2 anexe- magazii) impotriva vechilor proprietari si a Primariei, ca intervenient fortat, ca hotararea sa-i fie opozabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este acesta un caz de accesiune imobiliara artificiala? inm2015 inm2015 Proprietarul unui teren si al unei case edificate pe acest teren, construieste(fara autorizatie) 2 anexe gospodaresti(magazii) pe acest teren. Dupa 5 ani, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune vs succesiune- caz complicat marian_coanda marian_coanda Buna seara, Nu stiu cum sa rezolv o problema foarte complicata:Bunicul meu a decedat acum un an si ceva si tatal meu incearca sa dezbata succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Despre uzucapiune costel01 costel01 Doresc sa deschid o actiune de uzupaciune pentru un imobil construit si locuit de peste 40de ani.Ce acte mi-ar trebui ca sa deschid aceasta actiune?Va ... (vezi toată discuția)