avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre uzucapiune

Doresc sa deschid o actiune de uzupaciune pentru un imobil construit si locuit de peste 40de ani.Ce acte mi-ar trebui ca sa deschid aceasta actiune?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , utilizator 22:25, 11 Iulie 2014
in primul rand dovada ca cel pe care doriti sa-l chemati in judecata este 'fostul proprietar'
1. cererea de chemare in judecata- prin care cereti sa se constate ca ati dobandit dreptul de proprietate asupra terenului; in cazul in care aveti constructii -solicitati dobandirea dreptului prin accesiune imobiliara artificiala
2. actul prin care ati dobandit imobilul (act sub semnatura privata, etc);
3. un certificat de rol fiscal prin care sa demonstrati ca ati achitat taxele si impozitele aferente;
4. plan de amplasament si delimitare a imobilului(daca exista);
5. martori;
6. in ceea ce priveste calitatea procesuala pasiva (paratii), trebuie sa faceti verificari daca acestia mai traiesc, iar in cazul in care sunt decedati va fi necesar sa chemati mostenitorii in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 30 de ani amm_28 amm_28 O ruda a cumparat terenul si a construit casa inainte cu 4 ani de casatorie, dar nu are acte nici pe teren nici pe casa .De atunci au trecut mai mult de 34 de ... (vezi toată discuția)
Cum inscriu in cartea funciara o constructie netrecuta in contractul de vanzare? lex2013 lex2013 Voi fi cat se poate de succint: - in 2004 am cumparat teren + casa prin act autentic. Pe teren se aflau 2 anexe gospodaresti care n-au fost insa trecute in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune vs succesiune- caz complicat marian_coanda marian_coanda Buna seara, Nu stiu cum sa rezolv o problema foarte complicata:Bunicul meu a decedat acum un an si ceva si tatal meu incearca sa dezbata succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)