avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez, ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez, ca angajator, ...

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez, ca angajator, în cazul unei cereri de demisie a unui angajat?
Ce formalități din Revisal ar trebui să respect?
Cel mai recent răspuns: Elena Andreea , administrator 12:46, 6 Mai 2022
Angajatorul nu poate refuza înregistrarea demisiei, acest aspect fiind expres prevăzut de art. 81 alin (2) din Codul muncii, iar salariatul poate face dovada transmiterii demisiei prin orice mijloc de probă.
Angajatorul care refuză înregistrarea demisiei poate fi sancționat cu amendă de la 1.500 de lei la 3.000 de lei, potrivit art. 260 alin (1) lit. n) din Codul muncii, în cazul în care se poate și proba refuzul.

Pentru mai multe informații cu privire decizia de încetare a angajatului și formalitățile din Revisal, accesați următorul link:www.avocatnet.ro/articol_613...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Srb Srb Mama mea a fost la directoare cu demisia pe motiv neplata salarii. Dar nu are o inregistrare si nu a vrut sa o primeasca. nu exista HR sau altceva de genul Ce ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi fara preaviz negru74 negru74 Buna Am trimis prin fax demisia la zi la angajator ,insa am avut surpriza sa nu fie aceptata . Este legal acest fapt?:O:O (vezi toată discuția)
Litigii munca danyel4269 danyel4269 Buna seara.Va comentez,sotia a lucrat intr-o firma si cand a vazut ca nu se respecta conditiile CIM a spus ca-si da demisia.Seful sau a sunat-o si a inceput ... (vezi toată discuția)